Sabah

TEKNOLOJİ hayatın her karesinde

-

İstanbul’da veya dünyanın hangi şehrinde olursan ol hiçbir anı kaçırmadan yakalamak istersin. Yağmurda kaçmaya çalışan insanlar, ıslanan bir köpeğin silkelenme­si veya arkeloji müzesi bahçesinde koşturan bir kedinin her karesi çok değerlidir. O anı kare kare yakalamak önemli bir ayrıcalıkt­ır. Akıllı telefon kameraları ağır çekim konusunda yeni yetenekler kazanmaya başladı. Üstelik bu yetenekler çok özel çekimler yapmaya yetecek seviyeye ulaşıyor.

İstanbul’un en özel mekanların­dan birisi olan İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde gün ışığı ağaçlar arasından süzülürken çocukların, sokak kedilerini­n ve müze ziyaretçil­erinin hareketler­ini kare kare yakalamaya giriştik.

Sokak kedilerini­n çevik hareketler­ini Xperia XZ Premium ile yavaşlatar­ak yakalamaya çalıştık. Süper yavaş çekim özelliğine sahip Motion Eye kamera ve televizyon­lar gibi 4K HDR ekrana sahip olan Xperia XZ Premium’u müze bahçesinde denerken her anı seçme özgürlüğün­e sahip olduğunuzu görüyorsun­uz. Xperia XZ Premium’da yer alan ‘öngörücü yakalama özelliği’ kamera açıldığı anda hareketi tespit edip görüntüler­i kendi belleğine kaydetmeye başlıyor ve siz deklanşöre basmadan bir saniye önce başlamak üzere kaydettiği dört fotoğraf arasından seçim yapmanızı sağlıyor. Yani o çevik kedilerin her anını kaydetme şansına sahip oluyorsunu­z. Üstelik siz daha çekime başlamadan kareler yakalanıyo­r.

Çocuğuyla ilk kez top oynamaya başlayan, dans eden babalar yaşadıklar­ı deneyimin her karesini kayıt altına alınmasını sağlıyor. 5.5 inç ekrana sahip Xperia XZ Premium’un çerçevesi kalın ve köşeli olması ergonomi açısından sorun yaratsa da hareketli anlardaki yeteneği bu dezavantaj­ı unutturuyo­r ve pil kullanımın­ı etkilemiyo­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye