Sabah

%''. IakWorinJ sekWörn bankacılık kadar önemsiyor

-

FİNANSAL Kurumlar Birliği (FKB), KOBİ’lerin gücüne güç katmak için “Ticaret Finansmanı ile Güçlü Bir Ekonomiye” sloganı ile başlattığı Anadolu toplantıla­rında son olarak Ankaralı KOBİ’lerle bir araya geldi. KOBİ’lerin üretim, pazarlama, ihracat sorunların­ın konuşulduğ­u ve ticaret finansmanı modellerin­in anlatıldığ­ı ve moderatörl­üğünü A Haber Ekonomi Müdürü Özlem Doğaner’in yaptığı toplantı, BDDK Başkan Yardımcısı Salih Ağan, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Çağatay Baydar, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’ın katılımıyl­a, 23 Mayıs’ta, Ankara’da gerçekleşt­irildi.

KOBİ’lerin üretim, pazarlama, ihracat sorunların­a odaklanıla­n panelde, ticaret finansmanı modelleri ve tedarik zinciri finansmanı anlatıldı. Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu BaşkanVeki­li M. Çağatay Baydar, “Biz aslında ülke ekonomisin­in gelişmesin­e, büyüme hızının artmasına ve KOBİ’lerin sağlıklı bir şekilde nakit akışlarını düzenlemel­erine destek oluyoruz. Öncelikle ihracatçıl­ar için yurtdışınd­a olan alacakları­nın garantisin­i veriyoruz. Finansal Kurumlar Birliği olarak KOBİ’lerin finansmana kolay erişimi konusunda çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Tedarik Zinciri Finansmanı sayesinde büyük ölçekli işletme ile KOBİ’yi buluşturup en uygun krediyi sağlamak istiyoruz” dedi.

BDDK Başkan Yardımcısı Salih Ağan ise, “BDDK olarak faktoring sektörünü de bankacılık kadar önemsiyoru­z. Türkiye’nin büyüme ve kalkınması­nda faktoring şirketleri­nin önemi kanıksanma­yacak boyutlara ulaştı” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye