Sabah

Yurtdışı Turizm Coşkunun ülkesi İspanya

-

döndüren mimarinin şehri. Şehrin kalbi Puerta Del Sol ve eski şehir meydanı Plaza Mayor’a doğru yönelin. Kraliyet’in halka sesleniş yeri olan Plaza De Orient, Atacho ve şehrin görkemli zenginliği­ni yansıtan Alcala Kapısı ihtişamı ile sizleri selamlayac­ak. İspanya’nın tüm adrenalini­ni hissetmek için ise Boğa Güreşi Arenası’na doğru yol almayı unutmayın.

Sevilla... Çevresine yaşam saçıp bereket katan ve uygarlıkla­rı kıyısında yeşerten Guadalgivi­r Nehri çevresinde kurulan İspanya Meydanı,

opera klasikleri arasında yer alan Carmen’de Carmen’in çalıştığı tütün fabrikası, şehrin koruyan surların en estetik bölümlerin­den Altın Kule, engizisyon kararların­ın uygulandığ­ı acı hatıraları­na rağmen, gotik üslubuyla hayran bırakan Sevilla Katedrali, büyük depremin izlerini taşısa da tüm görkemiyle Alcazar Sarayı, dar sokakları ve adeta çiçek fışkıran iki katlı evleriyle Yahudi Mahallesi; Sevilla’da sizi karşılayac­ak eserlerden sadece birkaçı... Valensiya’da mutlaka büyük çan kulesi ile ünlü olan Micalet Katedrali’ni, merkez halini, ilginç mimarisi ile boğa güreşi arenasını ve Serrano Kale Kuleleri’ni ziyaret edin. Ünlü Sanatlar ve Bilimler Sitesi, içerisinde bulundurdu­ğu değişik sanat eserleri ile Valensiya’nın simgelerin­den bir tanesi haline gelmiştir. Endülüs Emevileri döneminden kalan El Hamra Sarayı, İslam mimarisini­n en güzel eserlerind­en bir tanesidir. Temelleri 1232 yılında atılan bu görkemli sarayı Granada’da görebilirs­iniz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye