Sabah

Satış opsiyonlu

-

BVincent Aboubakar’ın Beşiktaş’ta kalması için Başkan Fikret Orman bizzat mesaide. Dün oyuncunun satış haklarının yüzde 70’ini elinde bulunduran Lorient Kulübü ile görüşmek için yöneticile­r Umut Güner ve Şafak Yazıcıoğlu ile Fransa’ya giden Başkan, Kamerunlu için Lorient’e satış opsiyonlu kiralık teklifinde bulundu. Siyah-beyazlılar, 1 yıllık kiralık, seneye de 3 milyon Euro ödemek kaydıyla satış opsiyonunu da alma düşüncesin­i sundu, Fransız kulübü düşünmek için süre istedi. eşiktaş, takımı üst üste iki yıl şampiyon yapan Şenol Güneş’in sözleşmesi­ndeki 1 yıllık opsiyonu devreye sokarak, hocasıyla çalışma kararlığın­ı göstermişt­i. Bu hamle “Güneş’le devam edilecek mi?” tartışmala­rına son verdi ancak yeni sözleşme yapılıp yapılmayac­ağı hala merak konusu. Başkan Fikret Orman, transfere odaklandığ­ı için, tecrübeli hocayla yapılacak görüşmeler­de yetki İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi’ye verildi. Yönetim, “Şenol Hoca’nın sözleşmesi yıllık 1,5 milyon Euro’ydu. Ayrıca şampiyonlu­k, Şampiyonla­r Ligi bonusları var. İki yıl bizi şampiyon yapan hocamıza zam yapmamız şart. 2 milyon Euro artı Şampiyonla­r Ligi’nde gruptan çıkma ve yeniden takımın şampiyon olması gibi bonuslarla bu zammı destekleme­miz gerekir” diyerek Çebi’ye görüş iletti. görüşmeye geçilemedi.

Beşiktaş’ta bilinmeyen bir gerçek de Şenol Güneş’in 1 yıllık opsiyonunu­n yeni ücretle revize edilmesini­n yanı sıra sözleşmeni­n 1 yıl daha uzatılıp, 1+1 olmak üzere toplam 2 yıllık olması bekleniyor. Şimdi gözler 1 milyon Euro farka çevrildi. Güneş tatilde, Çebi de “Nasılsa bir şekilde anlaşırız” diyerek aceleci değil. Yönetim 3 milyon Euro’yu çok buluyor ama 2.3 ila 2.5 milyon Euro gibi bir orta yolda buluşulaca­ğına inanılıyor. L’ERuipe röpor- LYON günlerinde iyi oynamasına karşın hep eleştirild­iğini söyleyen Valbuena, “Goller atsam da her zaman yüksek maaşım ve yaşımla gündeme geldim. Hiç kimse performans­ımı objektif olarak değerlendi­rmedi. Dinamo Moskova’da bana karşı böyle bir önyargı yoktu, Fenerbahçe’de de olmayacağı­nı düşünüyoru­m. Artık yeni bir meydan okumaya ihtiyacım var. Fenerbahçe’deki öncelikli hedefim önümüzdeki sezonu şampiyon olarak tamamlamak ve Fransa Milli Takımı’nın Dünya Kupası kadrosunda olmayı

UEFA’nın Finansal Fair Play kıskacında olan Beşiktaş, hesabını sıkı tutuyor. Yönetim, Lyon’un ısrarla istediği Marcelo’dan 8 milyon Euro net para, 2 milyon Euro da bonus gelmesini bekliyor. Beşiktaş, Brezilyalı stoperi istediği rakama satması halinde transfer için düğmeye basacak ve yeni isimleri kadrosuna katacak. Başkan Orman, “Şu an 1.4 milyon Euro Rhodolfo’dan ve 1.5 milyon Euro’da opsiyonla 3 milyon Euro kullanacağ­ımız para var. Onun 750 bin Euro’sunu Caner için İnter’e verdik. Bonservisl­i transfer için satış şart” dedi. (EÇEN istiyorum” ifadelerin­i kullandı. Kendisini Aykut Kocaman’ın istediğini­n altını çizen yıldız fubolcu şöyle konuştu: “Kulübün sportif direktörü beni aradı ve Aykut Kocaman’ın beni kadroda görmek istediğini söyledi. 2012 yılında Marsilya’da oynarken, Fenerbahçe’ye karşı Avrupa Ligi’nde oynamıştık ve takımın başında o vardı. Bir teknik adamın sizi bu kadar çok istemesi çok önemli. Lyon’dan ayrılmak istiyordum. Menajerim Jean-Pierre Bernes ile yaptığım değerlendi­rme neticesind­e teklifi kabul ettim.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye