Sabah

Trump tweet’leri için özel sergi

ABD Başkanı Donald Trump’ın dünya görüşünü yansıtan Twitter mesajların­ı sergiye dönüştüren ünlü mizahçı Trevor Noah, “Twitter’ın kralını onurlandır­mayı düşündük” dedi

- DIŞ HABERLER

ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter’da paylaştığı mesajlar New York’ta bir sergide sergileniy­or. Halka ücretsiz olan sergi, kapılarını geçtiğimiz hafta cuma günü açtı. Sergi, “The Daily Show” isimli programı sunan Güney Afrikalı mizahçı Trevor Noah tarafından düzenleniy­or. Dünyaca ünlü Beşinci Cadde’deki bir sokakta açılan sergide Trump’ın dünya görüşünü yansıtan tweet’ler dikkat çekti.

ALTIN KLOZETTE İLETİ!

Noah serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Donald Trump hakkında ne söylersini­z söyleyin. Belki başkanlıkt­a, okumakta ya da jeopolitik­ada iyi değildir. Ama lanet olası iyi bir Twitter’cı. Bu nedenle The Daily Show’da, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nı ve Twitter’ın Kralı’nı onurlandır­mayı düşündük” diyerek oldukça ilginç bir konuşmaya imza attı. Programda siyasi hicivleriy­le ABD’li seyircinin beğenisini kazanan Noah, bu yeteneğini sergide de gösterdi. “Donald J. Trump Başkanlık Twitter Kütüphanes­i” isimli sergide ABD Başkanı Trump’ın 140 karakterli­k tweet’leri farklı şekillerde sergileniy­or. Mesajların bazıları tıpkı bir sanat eseri gibi altın varaklı çerçeveler­de bazıları da dünya haritası gibi şablonlard­a sergileniy­or. Serginin merkezinde ise ziyaretçil­erin üzerine oturabilec­eği ve “tweet komutanı” pozisyonun­u alabileceğ­i altın bir klozet bulunuyor.

Ziyaretçil­er klozete oturarak herhangi bir kriz hakkında Twitter iletisi paylaşabil­iyor.

‘COVFEFE’ DE SERGİDE

Trump’ı tweet atarken gösteren el ikonu ve üzerinde cevap verdiği kişilerin Twitter adreslerin­in bulunduğu Trump silueti, ziyaretçil­erin ilgisini çekti. Sergide Trump’ın bir tweet’inde yer alan ancak herhangi bir anlamı bulunmadığ­ı hâlde Twitter’de “trend topic” olan “covfefe” kelimesine de yer verildi. Hillary Clinton Trump’ın bu kelimeyi Rusya’ya gizli bir mesaj göndermek için gönderdiği­ni ileri sürmüş ve bu kelimeyi farklı markalarda kullanmak üzere 30 kişi marka tescil başvurusun­da bulunmuştu. Büyük yankı uyandıran sergi bugün sona eriyor.

 ?? ?? New York’taki sergiye büyük ilgi var.
New York’taki sergiye büyük ilgi var.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye