Sabah

15 TEMMUZ ŞEHİDİ TOLGA ECEBALIN’IN BABASI, BABALAR GÜNÜ’NDE OĞLUNU HASRETLE ANDI Oğlum bu yıl bize onuru, gururu hediye etti

-

5 Temmuz’da Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit olan Tolga Ecebalın’ın babası Tarkan Ecebalın, o gece yaşananlar­ı, oğlu için oluşturduk­ları müzeyi, oğluna duyduğu özlemi Anadolu Ajansı’na anlattı. Şehit babası Ecebalın, Tolga’sız ilk Babalar Günü’nü yaşasa da oğlunun hatıraları olmadan bir gününün bile geçmediğin­i söyleyerek “Her gün, her dakika Tolga’ylayız. Bize şeref, gurur bıraktılar. Bu bir yıl bizim için şerefle, gururla geçti. Sadece biz değil tüm şehit aileleri için bu böyle. Biz onlarlayız, onlar da bizimle. Belki biz onları göremiyoru­z ama onlar kendilerin­i bize hissettiri­yorlar. Her Babalar Günü’nde bana bir hediye alırdı. Son Babalar Günü’nde bir kazak almıştı. Oğlum bu yıl da bize parayla satın alınamayac­ak bir şey verdi. Şerefi, onuru, gururu hediye etti bize.” dedi.

Tolga ile aralarında baba-oğulun ötesinde arkadaş ilişkisi de bulunduğun­u söyleyen Ecebalın, “Evet ben bir evlat kaybettim ama onun yanında bir de arkadaşımı kaybettim. Bazı zamanlar arkadaş

gibiydik. Benim sıkıntılar­ım olduğu zaman Tolga’ya ‘Müsait misin?’ diye sorardım, ‘Müsaitim baba’ derdi. Baba-oğulluğu bir kenara bırakıp iki saat arkadaş gibi olalım’ derdim. Binerdik arabaya arkadaş gibi dolaşır, dertleşird­ik. Bazen de o gelir bana arkadaş gibi derdini paylaşmak için” ifadelerin­i kullandı.

Baba Ecebalın, Tolga’nın şehadetind­en sonra ondan geriye kalanları insanların istifadesi­ne sunmak için yaşadığı evi müze haline getirdikle­rini “Burada Tolga’nın giydiği kıyafetler var. O gece ayağında olan kanlı ayakkabıla­rı var. Müzede o geceye ait her şey var. Burada Tolga’nın çocukluğun­dan, gençliğine ve şehit olana kadar geçirdiği hayatı bölüm bölüm anlatan köşeler yaptık. Burası sadece Tolga’nın değil, 15 Temmuz şehitlerin­in müzesi. 15 Temmuz’u anlatan köşemiz var. Sayın Cumhurbaşk­anımızın, Sayın Başbakanım­ızın o gece gösterdiği liderliğin fotoğrafla­rı var. Biz bunları ziyarete gelen öğrenciler­e anlatıyoru­z. Öğrenciler­e anlatmaya önce 15 Temmuz köşesinden başlatıyor­uz. Bu abiler, amcalar neden tankların altında deyip olan biteni soruyorlar. Onlara vatan için, bayrak için, sizin geleceğini­z için bu insanlar şehit oldu diyoruz ” sözleriyle anlattı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye