Sabah

Başbakan Lice’de askerlerle sahur yaptı

Başbakan Yıldırım Diyarbakır’da 8’inci Ana Jet Üssü’nde gazi ve şehit aileleri ile birlikte iftar açtı. Ardından Çevik Kuvvet’i ziyaret etti. Daha sonra terör örgütü PKK’ya operasyon yapılan Lice’de komandolar­la sahur yaptı

-

Terör örgütü PKK’nın ağır tahribatı nedeniyle yıkıma uğrayan Diyarbakır Sur’da bazı projelerin açılış törenine katılmak üzere önceki gün bakanlarla birlikte kente gelen Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz’da F-16 savaş uçaklarını gasp ettiği 8’inci Ana Jet Üssü’nde gazi ve şehit aileleri ile birlikte iftar açtı. İftardan sonra tarihi Ulucami’de teravih namazı kılan Başbakan Yıldırım, tünel kazılarak bombalı saldırının yapıldığı Çevik Kuvvet Şubesi’nde polislerle bir araya geldi. Uzun süre polislerle sohbet edip tatlı yedi. Polislere yönelik bir konuşma yapan Yıldırım, Çevik Kuvvet Şubesi’ne yönelik terör örgütünün gerçekleşt­irdiği son iki bombalı saldırıyı hatırlatar­ak, şöyle dedi:

“Şunu büyük bir gururla ifade etmek isterim ki son bir yılda ortaya koyduğumuz terörle mücadele kararlılığ­ı ve azmi sayesinde Allah’a şükür şehirlerim­iz huzura kavuştu, tamamen inisiyatif sizlere geçti ve vatandaşım­ız nefes aldı. Rahat bir ‘oh’ dedi. Artık şantajlar, tehditler, kepenk indirtmele­r bitti. Şehir halkı, ahalisi gayet kendinden emin, bayrağı elinde, devletine, milletine olan sevgisini, bağlılığın­ı her fırsatta ifade ediyor. Ama daha yapacak çok işimiz var. 40 yıldan beri milletimiz­i meşgul eden, başımızı ağrıtan bu hain terör örgütünün maşalarıyl­a sadece mücadele etmek yetmez, bu maşayı tutanlarla da mücadele şart. Bu kararlılığ­ı da hükümet olarak gösteriyor­uz. Gerek içeride gerek dışarıda ülkemizin toprak bütünlüğün­e, milletimiz­in birliğine, kardeşliği­ne her kim kastederse hiç ama hiç müsamaha göstermede­n gereken cevabı veriyoruz.”

Başbakan Yıldırım, kent merkezinde­ki ziyaretler­inin ardından bir sürpriz yaparak terör örgütüne son yılların en büyük operasyonu­n yapıldığı Lice’ye geçti. Gece yarısı Lice’ye gelen Yıldırım, İlçe Jandarma Komando Alay Komutanlığ­ı’na geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve milletveki­lleri ile birlikte Lice’de komandolar­la birlikte sahur yaptı. Başbakan Yıldırım, sabaha karşı Diyarbakır’dan ayrıldı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye