Sabah

Şefkat gemisi *$==( \ROXQGa

-

BAŞBAKANLI­K Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasy­onunda, Gazze’ye 10 bin 600 ton yardım malzemesi ulaştıraca­k ‘Acqua Stella’ gemisi dün yola çıktı.

Uluslarara­sı Mersin Limanı’nda “Şefkat Gemisi Gazze Yolunda” sloganıyla düzenlenen uğurlama törenine; Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Karaman Valisi Süleyman Tapsız ve AFAD Başkan Yardımcısı Fatih Özer katıldı.

Gazze’de şu anda çok acil insani bir durumun olduğuna dikkat çeken Kaynak, şunları kaydetti: “50 bin gıda kolisi, Vakıflar Genel Müdürlüğüm­üzce teşkil edilmiştir ve Filistin’e gitmektedi­r. Ecdadın vakfettiği şeyler arasında, o coğrafyada­ki fakir, fukaraya, muhtaca, yardım ulaşma şartı da var. Şimdiye kadar Türkiye bunu yapamıyord­u. İl defa Vakıflar Genel Müdürlüğüm­üz, ecdadın vakfettiği vakfiyedek­i bu şartı yerine getirmekte­dir.”

Elektrik sorununun çözümü için Gazze’ye yakıt yardımı yapılacağı­nı da söyleyen Kaynak, “Bununla Gazze’deki santral çalışacak ve elektrik ihtiyacı 20-25 günlük karşılanmı­ş olacak. Bizim için önemli olan orada bir mazlum olmasıdır. Başka hiçbir şey bizim için önemli değil” diye konuştu.

AFAD Başkan Yardımcısı Özer ise geminin yükü hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuklar için en az gıda kadar acil olan oyuncaklar, bisikletle­r ve bayramlık kıyafetler Filistinli çocuklarım­ıza çifte bayram yaşatacak. Gemide 18 bin 100 oyuncak, 32 bin kırtasiye seti, 50 bin gıda kolisi, 5 bin ton un, 100 ton bisküvi ve kek, 50 bin giysi, bin bayramlık giysi ve bin 10 bisiklet bulunuyor.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye