Sabah

)DKUHWWLQ ALT8N

- IDKUHWWLQ DOWXQ#VDEDK FRP WU SMS )A \D] ·\H J|QGHU TL M+

diyerek iktidarı köşeye sıkıştırma­ya çalıştı. Kavurmacı tekrar tutuklanıp cezaevine konduğunda ise

dedi. Değil mi ya, şimdi neyi kullanacak Kemal Bey! CHP eski milletveki­li Birgül Ayman Güler’in itirafı orada öyle duruyor.

demişti Ayman. Partisini zehir zemberek eleştirmiş­ti.

Kemal Kılıçdaroğ­lu ve ekibi 17-25 Aralık 2013’ten 15 Temmuz 2016’ya kadar FETÖ’ye çok açık destek verdi. FETÖ’nün nemenem kirli bir yapı olduğunun ortaya çıktığı bir dönemde verdi bu desteği Kılıçdaroğ­lu’nun CHP’si.

FETÖ’cü Tarık Toros’un Kemal Kılıçdaroğ­lu’na hitaben sarf ettiği

sözleri hklk kulaklarım­ızda çınlıyor.

O dönemde FETÖ’yü çökertmek için gerçekleşt­irilen bütün operasyonl­ara Kılıçdaroğ­lu karşı çıktı. Devletin içine sızmış, kanlı bir terör örgütü ile mücadele edilirken devletin yerli ve milli unsurların­ın attığı doğru adımları eleştirdi. FETÖ’cülerin yanında poz verip bun-

lar dedi.

FETÖ’nün teslim almak üzere olduğu bir devletten bahsediyor­uz! Kemal Bey o günlerde gece gündüz demeden FETÖ’nün gazeteleri­ne, TV kanalların­a gidip desteğini duyurdu. Eren Erdem’i, Mahmut Tanal’ı, Sezgin Tanrıkulu’nu sahaya sürdü.

Eren Erdem FETÖ’ye yapılan operasyonl­arı FETÖ’nün kanalında

diyerek eleştirmiş­ti. Mahmut Tanal’a göre FETÖ operasyonl­arı darbe”ydi. Sezgin Tanrıkulu “bunun

diye tehditler savuruyord­u. Sadece bunlar mı? Dahası var. Kemal Kılıçdaroğ­lu 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’nün ihtiyaç duyduğu siyasi söylemleri­n sözcülüğün­e soyundu. FETÖ’cü savcıların hazırladığ­ı dosyaları Meclis kürsüsünde­n okudu.

Ne yazık ki Kılıçdaroğ­lu’nun CHP’si kirli bir ittifakın parçası oldu. Farkına varmadı demiyorum. Bile isteye, siyasi çıkar gözeterek bu yapıyla ittifak kurdu.

15 Temmuz sonrasında bu ittifakın açıktan sürdürülme­si mümkün olamazdı. İttifak ortadan kalkmadı, ancak gizli saklı bir hal aldı. FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in diyerek kendi cürmünü görünmez kılmaya çalıştığı 15 Temmuz darbe girişimine dedi. söylemiyle FETÖ’cülerin dünyanın dört bir yanında sürdürdükl­eri Türkiye düşmanlığı projesine hizmet etti.

Şimdi kimin için yürüyor, kimlere haksızlık yapıldığın­ı düşünüyor sayın Kılıçdaroğ­lu?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye