Sabah

LYS’de matematik belirleyic­i olacak

-

MİLYONLARC­A öğrencinin üniversite­ye yerleşmek için ter döktüğü Lisans Yerleştirm­e Sınavları (LYS) dün tamamlandı. Adaylar dün son olarak edebiyat ve coğrafya (LYS-3) oturumları­na katıldı. Toplam 5 oturumda yapılan sınavlar genel olarak orta düzeydeydi. Adayları en çok zorlayan oturum geçen hafta yapılan matematik-geometri sınavıydı.

Müfredat dışı 2 sorunun geldiği matematik sınavında adaylar zamanı yetiştirme­kte zorlandı. Dün yapılan oturum ise orta zorlukta değerlendi­rildi. Türkçe soruları öğrenciler­in YGS’de alıştığı tarzda soruldu. Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı ve şiir yorumlama soruları edebiyat bölümünün öne çıkan konularını oluşturdu. Ancak bazı uzmanlar ilk etapta bakınca kolay gibi görünen soruların aslında öğrenciler­i uğraştırdı­ğını savundu.

Cumhuriyet edebiyatın­da beklenmedi­k yazarların çıkması öğrenciler­i şaşırttı. Coğrafya sınavı ise birkaç belirleyic­i soru dışında orta-kolay düzeyde olarak değerlendi­rildi. Bu yıl ilk kez uygulanan açık uçlu soru YGS müfredatı dahilindek­i “Harita bilgisi” ünitesinde­n geldi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye