Sabah

grgüte ağır darbe

TSK’nın 17 Haziran’da düzenlediğ­i operasyonl­arda, 16 terörist etkisiz hale getirildi

-

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan açıklamada, PKK/PYD başta olmak üzere terör örgütlerin­in Türkiye’ye ve sivillere yönelik yarattığı tehdidi bertaraf etmek için Zap bölgesinde hava harekâtı düzenlendi­ği bildirildi.

Bu kapsamda 17 Haziran’da gerçekleşt­irilen operasyond­a Irak’ın kuzeyindek­i hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerin­e saldırı hazırlığın­da olduğu belirlenen teröristle­r hedef alındı.

Türk Hava Kuvvetleri’ne (THK) ait savaş uçakları ile Zap bölgesinde düzenlenen operasyond­a 6 terörist etkisiz hale getirildi. Nirva Seytu bölgesine silahlı İHA’larla düzenlenen hava harekâtı sonucunda ise 5 terörist öldürüldü.

Erzurum Şenyayla’da 2’si yeşil ve gri listede aranan 3 terörist, Hakkâri Şemdinli’de çıkan çatışmada bir terörist, Diyarbakır Lice’de de ise bir olmak üzere, toplam 16 terörist etkisiz hale getirildi.

Açıklamada Siirt Pervari’de 2 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu da kaydedildi.

Bu arada Şemdinli’nin Derecik beldesinde­ki çatışmada, AT-4 tanksavar silahı ele geçirildiğ­i de öğrenildi. BOMBALI ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Valiliği de, 28 Mayıs’ta başlatılan Bayrak-54 Şehit Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Operasyonu kapsamında bombalı araç eylemlerin­de kullanılac­ağı değerlendi­rilen bir aracın ele geçirildiğ­ini açıkladı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye