Sabah

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı uçuran yatırımı kim yapacak?

- 677·\e l|sieU3 63 5 Y/ R+ 576 86 8 8 reVaM3

Cumhurbaşk­a nı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın önceki akşam medya patronları­na, genel yayın yönetmenle ri, köşe yazarları ve TV program yapımcı ve sunucuları­na Huber Köşkü’nde verdiği iftar yemeğine katıldım.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yemek son rası yaptığı konuşma da hepimizin dikkatini 3.5 milyar

yatırıma hazırlanan işada mıyla ilgili anlattıkla­rı çekti.

Erdoğan, “Bugün bir vatan Doğrusu işadamı nın kimliğini merak ettim. Konuşması bitip de uğur lama bölümüne geçildi ğinde tokalaşıp, davet için teşekkür ederken, yatırımı kimin yaptığını da sordum. Cumhurbaşk­anı Erdoğan,

diyerek işadamının ve şirketin ismini şimdilik saklı tutmak istedi. Ancak arkamdan Hürriyet yaza rı Vahap Munyar da merak edip sorunca Cumhurbaşk­anı Erdoğan daha önce de benim sorduğumu söy leyip, pürüz çıksın istemediği­ni aktar mış. Munyar da yatırımcıy­la konuş madan yazmayacağ­ımızı söylemiş. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) genel kuru luna katıldığı için hızlı bir araştırmay­la bu işadamına ulaşmamız zor olmadı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın işa ret ettiği isim yüzde 51’ini 2015’te satın alan başkası değildi. Sasa halka açık bir şirket oldu ğundan 3.5 milyar dolar lık yatırım ile ilgili Kamu Aydınlatma Platformu’na 29 Mayıs 2017’te bir açıkla ma yapmışlard­ı. O neden le yazılmasın­da bir sakın ca görmedi. Açıklamada, milyar dolardan 3.6 mil deniliyord­u.

demişti. Diyeceğim o ki Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın karşısına bir işadamı çıkıp da 3.5 milyar dolarlık yatırımdan ve yüksek rakamlı ihracat hedeflerin den söz edince heyecan duymaması mümkün değil.

 ??  ??
 ??  ?? P$I$P
P$I$P

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye