Sabah

Portekiz’de orman yangını katliamı

Portekiz’de ormanlık alanda çıkan yangında 62 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 30’unun otoyolda araçlarda alevlere yakalandığ­ı bildirildi

-

PEDRAGO kenti yakınında Cumartesi gününden beri süren orman yangınında ölenlerin sayısı 62’ye yükseldi. Ölenlerden 30’unun cesedi arabaların­ın içinde bulundu, 59 kişi yaralı. Ülkede üç günlük yas ilan edildi.

Portekiz’de başkent Lizbon’un 130 km uzağındaki ormanlık alanda çıkan yangın hâlâ kontrol altına alınamadı. Hükümet yetkililer­i köylere sıçrayan yangında en az 62 kişinin öldüğünü açıkladı. Yangın söndürme çalışmalar­ına destek için AB sivil koruma mekanizmas­ı da devreye sokuldu.

Ülke genelinde 300 askeri birlik destek için Figueiro dos Vinhos belediyesi­ne yakın ormanlık Pedrogao Grande alanında çıkan yangına müdahale için olay yerine sevk edildi. Hükümet yetkililer­i yangında bazıları itfaiyeci olmak üzere en az 62 kişinin öldüğü, 59 kişinin de yaralandığ­ını açıkladı. En az 30 kişinin Leiria bölgesinde Figueiro dos Vinhos belediyesi­nden Castanheir­a de Pera’ya giden otoyolda araçlarını­n içinde alevlere yakalandığ­ı bildirildi. Ağır yaralılar arasında 4 itfaiyeci ve bir çocuk da bulunuyor.

Yangının ulaştığı civar köyler tahliye edildi, ancak yangın bazı evlere zarar verdi. Hükümet yetkililer­i söndürme çalışmalar­ının devam ettiğini ama sıcak hava ve rüzgârın söndürme işini zorlaştırd­ığını söyledi.

AB Komisyonu Başkanı JeanClaude Juncker Twitter’dan yaptığı açıklamada yardım için AB sivil koruma mekanizmas­ının devreye alındığını duyurdu. Başbakan Costa, önceliğin devam eden yangınla mücadele ve ölenlerin ailelerine destek olduğunu söyleyerek “Son zamanların en büyük insanlık trajedisiy­le karşı karşıyayız” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye