Sabah

Alevleri başımıza su dökerek aştık

-

İngiltere’nin başkenti Londra’da geçen hafta yanarak en az 79 kişinin yaşamını yitirdiği 24 katlı Grenfell Tower isimli gökdelende­n kurtulan Şener ve Hanife Macit çifti yaşadıklar­ı korkunç anları İngiliz basınına anlattı. Felaketin yaşandığı sırada alevlerin arasından çıkan son kişiler oldukları belirtilen çift, The Sun gazetesine verdikleri röportajda acil servis 999’u aradıkları­nı ancak kendilerin­e “Sizi oradan kimse kurtaramaz” dendiğini aktardı.

SON T(L(FON ÇOC8KLARA

Alevlerden kaçışların­dan önce 3 kez daha dışarıyı çıkmayı denedikler­ini aktaran 56 yaşındaki Şener Macit, “Ancak aşırı sıcak ve dumanlarda­n dolayı bir türlü evden dışarı çıkamadık. Yangın başladıkta­n 3 saat sonra kaçış için kesin kararımızı verdik. Başımızdan aşağıya su döktük. Islak havlularla yüzümüzü kapattık. Acil servisteki kişi ‘Sizi kimse kurtaramaz. Bulunduğun­uz kata ulaşamıyor­uz. Canınızı kurtarmaya çalışın’ dedikten sonra, durup alevlerde yanarak ölmek yerine hayatta kalmak umuduyla kaçmayı tercih ettik” dedi.

Evden ayrılmadan önce son kez kızı ile oğullarını arayan Macit çifti, çocukları ile helalleşti­klerini kaydetti. Gökdeleni alevlerin kapladığın­ı, çevrede yaşayan Türk akrabaları­nın mesajların­dan öğrendikle­rini belirten Şener Macit, “Kurtuldukt­an sonra 3 gün hastanede tedavi gördük. Ama şimdi iyiyiz çok şükür” dedi. Geçen hafta salı günü çıkan yangında yaşamını yitirenler­den sadece 5 kişinin kimlikleri belirleneb­ildi. 400 ila 600 kişinin yaşadığı tahmin edilen gökdelende­ki yangının 4’üncü katta bulunan dairedeki buzdolabın­ın patlaması sonucu başladığı düşünülüyo­r.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye