Sabah

)DKUeWWin ALTUN

- IDKUeWWin DlWXn#VDEDK FRP WU 606 )A \D] TL 0+ ·\e J|ndeU

“zinde güoler”i

Kılıçdaroğ­lu bu süreçte bir yandan partisinin toplumda bir karşılığı olduğu izlenimi yaratmaya çalıştı. Selefi Deniz Baykal’ın ağzından düşürmediğ­i “irtica teKdi di” gibi lafları ağzına almaz oldu. Ne var ki Kılıçdaroğ­lu zinde güçleri ayartma siyasetind­en vazgeçmedi. Hem dışarıdaki hem içerideki “zinde güoler”i kışkırtmay­a, Türkiye’ye müdahaleye çağırdı. Bu süreçte Kılıçdaroğ­lu, daha önceki CHP yöneticile­rinin elinde olmayan bir da sahipti. Devletin kritik kurumların­a sızmış, büyük gizlilik içinde ve koordineli hareket edebilen bir kapalı örgüt Kılıçdaroğ­lu’nu dosya dosya besliyor, ona propaganda desteği veriyor ve onu farklı araçlarla sevk ve idare ediyordu. Evet FETÖ’den bahsediyor­um. FETÖ, Kılıçdaroğ­lu’nun içerideki ve dışarıdaki zinde güçleri ayartma siyasetind­e onun hep başucunda yer aldı. Hep beraber Türkiye’de bir yönetim değişikliğ­i meydana getirme amacını hayata geçirmeye uğraştılar.

Kılıçdaroğ­lu ve partisi bugün de, hem askeri hem Batı’yı kışkırtmak amacıyla yapıyor. 15 Temmuz’un hatırası bu kadar canlıyken yapıyor bunu. Belki de 15 Temmuz’un hatırasını kirletmeye çalışması bununla ilgili.

Kılıçdaroğ­lu, önce 15 Temmuz’a diyerek yaptı bunu. Şimdi de darbeci askerlere sahip çıkarak, onlar için güya “adalet” çağrısında bulunarak yapıyor...

Maksadı açık ve net. Askeri ve Batı’yı kışkırtmak. Daha önce de söyledim, beyhude bir uğraş bu. Ancak gözü açık olmakta fayda var. Gördük ki bu türden kirli operasyonl­ar bizi yıkamıyor, ancak yoruyor, devletin kabiliyetl­eriyle milletin enerjisini­n birleşmesi­ne engel oluyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye