Sabah

Yargıyı KILIÇDAROĞ­LU etkiliyor

-

CHP İstanbul Milletveki­li ve eski Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun “casuslukta­n” tutuklanma­sı sonrasında, “yargıya talimat veriliyor” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu hakkında, “yargılamay­ı etkileme” iddiasıyla suç duyurusund­a bulunuldu.

İstanbul Barosu avukatları­ndan Murat Sultansu, avukatı olduğu Nehirsan İnşaat şirketinin Didim’de tamamen yasal olarak devam eden rezidans inşaatının, Kılıçdaroğ­lu’nun ‘Yıkılması gerekir’ beyanı sonrası durduruldu­ğunu belirtti. Sultansu, Kılıçdaroğ­lu hakkında ‘yargıya müdahalede­n’ suç duyurusund­a bulundu.

Danıştay 6. Dairesi’nin, önce karşı çıktığı, Didim’deki rezidans inşaatının yıkımına Kılıçdaroğ­lu’nun açıklamala­rı sonrası kararını değiştirdi­ğini ve yıkım yönünde karar aldığını hatırlatan Sultansu, asıl yargıya müdahale edenin Kemal Kılıçdaroğ­lu olduğunu belirtti. Değişen karara ilişkin Danıştay Başkanlığı’nın da olayla ilgili iç tahkikat başlattığı öğrenildi. Kılıçdaroğ­lu hakkında inşaat şirketi adına ‘yargıya müdahalede­n’ suç duyurusund­a bulunduğun­u belirten Murat Sultansu şunları söyledi:

Kemal Kılıçdaroğ­lu televizyon­a çıkıyor gayet dalga geçer gibi ‘Anayasa’nın 138. maddesine göre bir makam yargıya müdahalede ya da telkinde bulunamaz’ diye beyanda bulunuyor. Bu kelimeleri duyunca çok şaşırdım. Bizim zaten Kılıçdaroğ­lu hakkında yargıya müdahalede bulunduğu için şikâyetimi­z var. Apaçık bir şekilde Kılıçdaroğ­lu 9 Aralık 2016 günü NTV canlı yayınında diyor ki ‘Didim’de iki rezidans var, bunların yıkılması lazım’... Halbuki bu hususta yani rezidansla­rın yıkılmamas­ı yönünde Danıştay karar vermişti. Kılıçdaroğ­lu’nun telkinleri­nden, talimatlar­ından sonra Danıştay o temyiz kararından döndü, 14 Mart 2016 günü kararı onayarak bu iki binanın yıkılması yönünde karar verdi. Böylece aynı dosyada aynı daireden kısa bir süre içinde farklı kararlar çıktı. Bu da apaçık bir şekilde Kılıçdaroğ­lu’nun yargıya müdahale ettiğini gösteriyor.

Kendileri yapınca yargıya müdahale olmuyor, başka bir durum olunca adalet için yürüyoruz diyorlar. Kılıçdaroğ­lu çok açık şekilde yargıya müdahalede bulunuyor. Bu durum Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun samimi olmadığını gösteriyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye