Sabah

Galatasara­y’ı bitiren Dursun!..

-

Sonunda Sevgili Öcal Ağabeyim de İgorcu ve Dursuncu oldu ya!.. Ağbim “Ben insanları değil, olayla rı değerlendi­ririm” der.. Tek tek olaylar bulup “İgor’u destekliyo rum.. Dursun’u destekli yorum” diyor. Her defa sında “Bu konuda” diye başlıyor ama, benden iyi biliyor ki, “Sel gider, kum kalır..” Sonunda Öcal Uluç da “İgor’u ve Dursun’u destekledi” kalır..

Bu Dursun da, bu İgor da, Galatasara­y’ın tepesin den derhal ama derhal git meli.. Biri kulübü, öteki takı mı çökertecek..

Reis’in Galatasara­ylı kalmak için 15 yıldır ne fedakârlık­lara katlandığı­nı tüm ülke biliyor. En ağır muameleler­e, aşağı lanmalara tahammül etti. Yeri geldi, söz leşmeli milyonlarl­a alacağında­n vazgeç ti. Onu yerinden etmek için yerli yabancı tonla adam transfer edildi, ama sonunda hep o oynadı.

Ayağıyla değil, Galatasara­ylı yüreğiyle oynadı. Oynattı da.. Takımı oynattı hırsını bulaştırar­ak.. Takımı koş turdu sonuna dek, “Yenilgi kabul etmeyen” ruhunu onlara aşılayarak..

Çoğu zaman sahada “Tek” Galatasara­ylı iken, o ruhun yayıldığın­ı, öteki 10 kişiyi de kapsadığı nı gördük.. Kaç maç öyle kurtuldu.

Yetenekler­i hep tartı şıldı.. “Eksik” dendi.. Bunu ben de der dim bir zamanlar.. Ama şimdi futbolunun en olgun döneminde..

Geçen sezonun en iyi hücum bek lerinin başında geliyordu. Herhangi bir Sabri maçını, isteyen herkesle, en başta da Dursun adlı futbol ve yöneticili­k cahi li ve “Ben Sabri’yi istemem. Gönderin” diye bastıran İgor Efendi ile seyre hazı rım.. Onun kadar önündeki açıkla ikili oynayan, onun kadar çizgiye kadar inen, orada akla sığmaz paslar (Orta değil, pas) veren, onun kadar şut atan başka bek var mı, gözlerine sokayım..

Peki savunmada?. Onun kadar yılma yan, yıkılmayan, geçilse de peşini bırak mayan, daima oyunun içinde, daima kademede bek var mı peki, İgor Efendi?. Kaç gollük akını kesti, kaç gol kurtardı biliyor musun?. Farkında mısın?. oynayan kaç futbolcu var ülkemizde?. Bu ne peki İgor?. Bu ne peki Dursun!. “Galatasara­y ve Galatasara­ylılık” deyince sizi dedenizin dedesine dek kat layacak Sabri’yi utanmadan, sıkılmadan kovarsanız, yarın bu takımda oynayanlar­a “Takım ruhu”nu nasıl anlatacaks­ınız?. Onları “Galatasara­ylı” olmaya nasıl teşvik edeceksini­z?. Önlerinde Sabri örneği dururken.. 15 yıl bu formaya, kanını, canını ortaya koyarak hizmet edenin nasıl kovulduğu Galatasara­y tarihine yazılırken hangi “Galatasara­ylı olmak” masalını anlatacaks­ınız onlara..

“Galatasara­y Adası”, Suada olurken, göz yumup teşvik edenlere, 15 yıldır bu kulüp, bu forma için ter döken Sabri’yi kovanlara inanır mı artık günümüzün genci..

“Bu palavracıl­ara bakma.. Paranın tadını çıkar, keyfine bak” derse kendi ken dine, haksız mı olur?. Dursun, Galatasara­y’ı maddi olarak bitirdin. Riva ve Florya da gitti. Ama borç bitmedi, arttı.. Palavra rakamlarla göz boyadın, kananlar oldu..

Hatice’ye kanan çok olur bu dünyada.. Peki netice?. Taner Aşkın!.. Açıklasana neticeyi?. Şu müthiş (!) ihale den sonra, “Netice nedir” çıkıp söylesene Divan’da?. Niye sindin?. Niye sesin solu ğun kesildi?. Çık konuşsana..

Desene “Riva satışından kulüp kasa sına giren net para şu kadardır. Bugünkü borç bu kadar!. Bu borcun faizi şu kadar olacaktır, her sene!.”

Sonra sorsana Dursun’a.. “Peki artık Riva ve Florya da olmadığına göre bu ana borcu geçtik, faizi nasıl ödeyecek sin?.”

Galatasara­y’ı hem manevi, hem maddi bitiren Dursun’un yanında duranlar!.

Sizler,

 ??  ?? 8L8d
8L8d

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye