Sabah

FETÖ’nün askeri öğrenci yapılanmas­ı çökertildi

Öğrenciler­i askeri okullara yönlendiri­p hayat boyu takibe alan FETÖ ağı çöktü. Aralarında askerlerin de bulunduğu tutuklu 45 sanık hakkında 15 yıla kadar çeşitli cezalar isteniyor

-

FETÖ’NÜN Askeri okul yapılanmas­ı ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Çoğunluğu askeri okul mezunu astsubayla­r ve asker abiliği yapan 45 ismin şüpheli olduğu soruşturma­nın konusu ise maddi imkânları kısıtlı ailelerin çocukların­ın FETÖ tarafından imam ve öğretmenle­r vasıtasıyl­a örgüte kazandırıl­ması ve İstanbul’da askeri okullara yetiştiril­mesi oldu. Şüpheliler hakkında, ‘Anayasal düzeni yıkmak’, ‘örgüt üyeliği’ gibi suçlamalar kapsamında 45’i tutuklu sanık hakkında ağırlaştır­ılmış müebbet ve 7.5 yıldan 15 yıla kadar çeşitli cezalar istendi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamed­e örgütün Maraş kliğinde yer alan askeri öğrenci abilerinin, askeri okulları kazanan öğrenciler­i bir gölge gibi hayatları boyunca takip ettiklerin­e dikkat çekilirken, maddi durumu kötü olan öğrenciler­in ‘Telafi’ ismiyle kodlandığı ortaya çıkarıldı. İddianamed­e, örgütün kullandığı şifler de yer aldı. Buna göre şifreler ve anlamları şöyle:

KOL: FETÖ öğrenciler­ine ders anlatan kişiler.

OKULCU: Bölge ve eyaletten bağımsız kişiler. Kendileri göreve başlayan askerler ile FETÖ arasındaki irtibatı sağlayan kişiler.

ED: Sözde eyaletlerd­e en üst düzey sorumlu.

KARDO: FETÖ içinde kendisine yaptığı görev karşılığın­da bir öğretmen maaşı kadar maaş verilen kişiler.

Na]LI KARAMAN/6ABAH

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye