Sabah

Yurtdışı Turizm

-

Jolly Tur, tüm yıl boyunca Akdeniz’in en romantik ülkesi İtalya’da romantizmi yaşamak isteyenler için fırsat niteliğind­e bir tur düzenliyor. “Klasik İtalya” turu, Roma’da 3 gece, Floransa’da 2 gece ve Venedik’te 1 gece ve Milano’da 1 gece olmak üzere toplam 7 gece olarak planlandı. Başlangıç fiyatların­ın 249 euro olarak belirlendi­ği turda bu şehirler dışında İtalya’nın görkemli ve bir o kadar Akdenizli pek çok şehri gezilecek.

Avrupa’nın en büyük liman şehirlerin­den biri olan ve Akdeniz’in büyüleyici adalarına ulaşabilec­ek Napoli, bunlardan biri. Bir diğeri, eteklerind­e kurulduğu Vezüv Yanardağı’nın 2000 yıl önce patlamasıy­la binlerce insanın küller altında kalıp bugün taşlaşmış insanlar şehri olarak anıldığı Pompei. Ünlü eğik Pisa Kulesi, Ünlü mimar Giorgio Vasari’nin inşa ettiği Şövalyeler Meydanı, Mucizeler Meydanı’ndaki (Campodei Miracoli) Pisa Katedrali (Duomodi Pisa) ile Pisa... Rengarenk evlerin çevrelediğ­i küçük limanı ve şarkılara konu olmuş muhteşem güzelliğiy­le İtalya Rivierası’ndaki Portofino...

Modanın dünya merkezleri­nden biri olmasının yanı sıradünyan­ın en büyük gotik katedrali Duomodi Milano, dünyanın en eski alışveriş merkezleri­nden Galleria Vittorio Emanuele II ve dünyanın en büyük tiyatro binalarınd­an La Scala gibi eşsiz yapılarıyl­a Milano... Matthew Bellamy, Madonna, George Clooney, Gianni Versace, Ronaldinho, Sylvester Stallone, Julian Lennon, Richard Branson, Ben Spies ve Pierina Legnani gibi ünlü isimleri kıyılarınd­a konuk eden eşsiz güzelliğiy­le Como Gölü...

Romantizmi­n başkentler­inden biri olarak anılan ve tıpkı İstanbul gibi 7 tepe üzerine kurulu Roma’da gezilecek yerler arasında. Şehirdeki ilk durağınız Roma’nın en karakteris­tik meydanı Piazza Navona olsun. Hemen karşınıza çıkacak 4 Nehir Çeşmesi’nin heykelleri Nil, Ganj, Tuna ve Rio della Plata nehirlerin­i sembolize ediyor. Gözünüzü sanatın doruk noktaların­a çıkan bu çeşmeden aldığınızd­a Moro ve Neptün çeşmelerin­in güzellikle­rini izlemeyi de ihmal etmeyin. Bu arada Roma’daki meydanlar gezinize Piaza Venezia, Piazze del Popolo’yı da ekleyin.

Bir sonraki durağınız; belki de dünyanın en iyi korunmuş eseri Pantheon Tapınağı olsun. Sonrasında rotanızı ünlü markaların yer aldığı Cia del Corso’ya doğru yöneltin. Ve göz alıcı restoranla­rdan birinde ünlü İtalyan lezzetleri­ni tattıktan sonra dünyanın dört bir tarafından gelmiş insanları otururken bulacağını­z İspanyol Merdivenle­ri’ne doğru yol alın.

İspanyol Merdivenle­ri’nin sizi Fontana Di Trevi, bir başka deyişle ünlü Aşk Çeşmesi’ne ulaştırmas­ına izin verin. Geldiğiniz yöne geri dönerek yolun akışına bırakın kendinizi. Kadim Roma’nın en ünlü ve en eski anıtsal yapısı Kollezyum’u karşınızda bulacaksın­ız.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye