Sabah

Telaşlandı­k

- Mbarlas#sabah.com.tr Iacebook.com mehmetbarl­as.sabah

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın sabah camide rahatsızla­ndığını duyunca “Bayram hepimize zehir olmasın” diye dua ettim.

Sabah haberlerin­den Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın bayram namazını kılmak için gittiği camide rahatsızla­ndığını duyunca “BX bayram heSi diye dua ettim. Erdoğan’sız bir Türkiye’de FETÖ’yle, PKK’yla ve her çeşit hainlikler­le şimdiki gibi kararlı biçimde mücadele edilemeyec­eğine ilişkin kuşkular hepimizde yok mu? Ya da Türkiye’nin her şeye evet demeyen, egemenliği­ni ve bağımsızlı­ğını kutsayan bir ülke konumuna gelmesinde Erdoğan’ın katkısını kim inkâr edebilir ki?

Neyse benim ve milyonlarc­a vatandaşım­ın duaları gerçek oldu ki Cumhurbaşk­anı Erdoğan geçirdiği rahatsızlı­ğı geride bırakıp televizyon kameraları­nın karşısına geçti. Katar krizi konusunda Türkiye’nin kararlı tutumunu tekrarladı. Açıkçası sade ben değil konuştuğum herkes Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın hiç yorgunluk emaresi göstermede­n aralıksız çalışmasın­ı, hiç dinlenmede­n bazen kıtalar arası yolculukla­r yapmasını hayranlık ve hayretle izliyoruz. Dilerim önümüzdeki birkaç gün dinlenir...

Dün zamanın getirdiği değişimden söz etmiştim. Mesela eski günlerde bu bayram basında olarak anılırdı. Artık herkes

diyor... Ama son dönemin en önemli yeniliği bayram tebrikleri­nin cep telefonlar­ından gönderilen mesajlarla yapılması değil mi? Hayatımızı­n vazgeçilme­z araçları haline gelen cep telefonlar­ı sonunda bayramları da etkiledi.

Ancak cep telefonlar­ının bir de yürekleri yakan bir özelliği var. Telefonunu­zun fihristind­eki kayıtlı isimleri her gözden geçirdiğin­izde, bu isimlerden bazılarını artık hiç arayamayac­ağınızı görüyorsun­uz. Sanki telefonunu­zun fihristini­n bir bölümü artık Zincirliku­yu ya da Karacaahme­t kabristanl­arına ayrılmış gibi... Yitirdiğin­iz arkadaşlar­ınızın, yakınların­ızın isimlerini ve numaraları­nı silmeye eliniz varmıyor.

Bu bayram gününde gülmenize vesile olur ümidiyle, cep telefonumd­aki bazı sosyal medya mesajların­ı aktarıyoru­m: - Kimsenin seni ezmesine izin verme; ehliyetini al sen ez onları. - Kardan adam olur senden adam olmaz. - Yüzmek kilo verdiriyor­sa balinalar neden şişman? - Ağlarsa anam ağlar gerisi playback yapar. - Dünya delikanlı olsaydı yuvarlak olmazdı. - İlk görüşte aşk olsaydı ebeme âşık olurdum. - Nescafe bile üçü bir arada ben hâlâ yalnızım.

 ??  ??
 ??  ?? Mehmet BARLA6
Mehmet BARLA6

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye