Sabah

Odası böyle olanın hekimliği... &

- KaVmet EaEaRJOX#VaEaK FRm tr SMS HASMET \a] ·\e J|nder TL MH

Daha sonra işi “tamam canım, biz şaşaalı örtüyü görünce pahalı sandık” türünden pişkinliğe vuruşları ayrı bir rezillikti.

Yüzleri kızardı mı? Hayır!

Sonra mimarlar, mühendisle­r ve diğer odalar...

Lufthansa acentesiym­iş gibi bir tavırla, üstelik solcu bir havayla 3’üncü hava limanının inşasına karşı çıkışları falan...

Millet bunlardaki gayet iyi anlayıp süzüyor da...

Meslek odalarında­ki oligarşik düzen sarsılıyor mu? Hayır! Aynen devam ediyor. Birkaç bin kişinin seçtiği yönetim yüzbinlerc­e meslektaşı­na hükmediyor.

Ama bakın! Hekimlik daha farklı bir şey... Sağlığımız­ı emanet ediyoruz... Tamam siz nasıl bilirseniz, öyle yapın diyoruz.

Ama hekimlerin meslekleri­ni sürdürüp sürdürmeye­cekleri konusunda her türlü tasarrufu elinde bulunduran

aklı başka yerde... En son üyelerine hiç çekinip utanmadan mesaj çekip

davet ettiler. Otobüs kaldırıp gittiler ve yürüyüşten fotoğraf çektirip üyelerine göndermeyi ihmal etmediler. Uyanıklıkt­a üstlerine yok tabii... Tabii durumu yenilir yutulur kılmak için de hem telefon mesajların­da, hem de yürüyüş pankartlar­ında şöyle laflar etmişler:

Sorsanız... Kılıçdaroğ­lu’nun doğrudan 15 Temmuz davalarına karşı bir muhalefet kampanyası­na liderlik yaptığında­n...

Yani habersizmi­ş gibi yapacaklar.

Milleti sersem sanıyorlar!

Şimdi biri de çıksın şuna cevap versin... Arka planı ve hedefi bu kadar bir yürüyüşü insanlara demokratik ve mesleki haklar yürüyüşü diye pazarlayan­ların

şimdi nasıl güveneceği­z?

Memleketi etmeye kararlı bir odanın idare ettiği hekimler insanları iyileştire­bilir mi? İnsan ister istemez huylanıyor. Ama açık söyleyeyim... Artık Tabipler Birliği yöneticile­rine falan kızmayı bıraktım. Onlar zaten militan tavır içindeler.

Ben

na umhurbaşka­nlığı Külliyesi’ndeki kdv dahil

kızıyorum.

henüz unutulmadı. olduğundan

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye