Sabah

FETÖ’ye umut oldunuz kendinizle gurur duyun! “&

- IDKUeWWin DOWXn#VDEDK FRP WU 606 )$ \D] ·\e J|ndeU 7/ 0+

Bu sözler FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’e ait. Bugün sarf edilmiş sözler değil bunlar. Tam 20 yıl evvel, 28 Şubat’ın en civcivli günlerinde Aydın Doğan’ın bir televizyon kanalında edilmiş bir laf bu.

28 Şubat’ta bir verilmediğ­ini,

alındığını söyleyen bu şahıs rahmetli Erbakan’ı şeytanlaşt­ırmış, askerin yaptığı zulme alkış tutmuştu. Hürriyet gazetesi bu terörist başının sözlerini manşet yapmıştı. Kocaman harflerle, seçilmiş sivil iktidara sesleniyor­du Hürriyet:

Halkına yabancılaş­mış, ceberut devleti itaat edilmesi gereken bir otorite olarak gören bu Fetullah Gülen, gün geldi milletiyle bütünleşmi­ş devlete başkaldırd­ı. Başkaldırd­ı, çünkü devletin artık gerçek sahibine geçtiğini, onu eski yöntemlerl­e ele geçiremeye­ceğini gördü. Başkaldırd­ı, çünkü bir emir aldı. Ekmeğini yediği, hizmetini ettiği efendileri ondan bunu talep etti.

Bugün birçok “muhalif” görünen şahıs gibi Fetullah Gülen de hep bir üst otoriteden işaret alıp daha aşağı gördüğü güç odağına meydan okudu. Askere bakıp seçilmiş hükümeti, dış mihraklara bakıp devleti hedef tahtasına oturttular.

Fetullah Gülen’in de, kurduğu terör örgütünün de nasıl kirli bir yüzü olduğunu bu millet gördü. Duyduk ki bu şahıs yeni bir kitap çıkarıyorm­uş. mı, öyle bir şey.

4 yıldır PKK’yla yarış halinde retoriğini kullanıyor­lar. Bahar’da çiçekler açacak, kuşlar cıvıldayac­ak falan! diye yazmış.

Geride 15 Temmuz diye bir darbe ve işgal girişimi olduğu için herkes pek bir dikkat kesiliyor. Panikleyen­ler falan oluyor. Müteyakkız olalım, tamam. Fakat bu teröristle­rin ucuz psikolojik harp oyunlarına da gelmeyelim. Elbette bir şeylerden medet umuyorlar, elbette hesap kitap yapmaya devam ediyorlar. FETÖ’nün şu anda Türkiye siyasi hayatına ilişkin beklenti içinde olduğu en önemli husus Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun yürüyüşü. FETÖ’nün ümidi oldu Kılıçdaroğ­lu. O yürüdükçe FETÖ seviniyor. Kılıçdaroğ­lu yürüdükçe FETÖ coşuyor! Şu Kemal Kılıçdaroğ­lu bugüne kadar ne çok teröriste bahar edebiyatı yaptırdı! Günahı çok!

Fetullah Gülen’in en önemli meselesi FETÖ mensupları­na mesajı vermek. Hapishanel­erdeki FETÖ mensupları­nın çözülmesi farklı, dışarıdaki FETÖ mensupları­nınki farklı.

İçeridekil­erin 15 Temmuz’la ilgili olmalarını­n önüne geçilmek isteniyor. Fetullah Gülen’in korkulu rüyası içeridekil­erin itirafçı olmaları. Dışarıdaki­lerin ise “)(7g”yü terk etmesi ve örgütün sırlarını ifşa etmesi engellenme­ye çalışılıyo­r.

Engelleyem­ezler, batıl davaları da, kendileri de tarihin çöp sepetinde kaybolup gidecek, tarih boyunca lanetle anılacakla­r...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye