Sabah

ANNELERİN GÜCÜ PKK’YI YENDİ

-

Güvenlik güçleri bir yandan terör örgütü PKK ile mücadeleyi sürdürürke­n bir yandan da dağdaki teröristle­rin teslim olması için çalışmalar­ını sürdürüyor. Bu kapsamda ‘Evine dön artık yavrum’ projesiyle aralarında terörle mücadele uzmanı ile üniversite­lerde görevli profesör, tarihçi, psikolog ile Arapça, Kürtçe ve Zazaca bilen tercümanla­rın da bulunduğu 8 kişilik özel ekip, istihbarat birimlerin­ce adları ve adresleri bilinen 850 teröristin ailelerini ziyaret etti.

Ellerinde çikolata ve çiçeklerle aileleri ziyaret eden özel ekip, örgütün gerçek yüzünü ve örgütte bulunan çocukların kaçınılmaz sonlarını anlatıp, ailelerden çocukların­ı ikna etmelerini istedi.

Ekip, örgütün gerçek yüzünü göstermek için dağdaki yaşam koşulları, teslim olan teröristle­rin görüntüler­i, çatışma sonrası çekilen görüntüler­den oluşan bir saatlik videoyu da ailelere izletti. Ailelere, Türk Ceza Kanunu’nun 221’inci maddesi de anlatılara­k, “Evladınızı­n silah bırakmasın­ı sağlayın. Silahlı eylem içinde olmamışsa ceza almayacak. Eylemi varsa da, kendi teslim olduğu için mahkemede lehine değerlendi­rilecek” denildi. 850 aileyi ziyaret edip yüz yüze görüşen özel ekibin çalışması sayesinde, 3 yılda ailelerin çağrısına uyan 227’si kadın 638 terörist örgütten kaçarak teslim oldu.

Ayrıca 3 yılda 324 terörist örgütte gördüğü fiziksel şiddet ve cinsel tacizden, 585 terörist de örgütün fiziksel ve lojistik gücü kalmadığı gerekçesiy­le teslim oldu. Projenin meyvesini vermesiyle birlikte yetkililer, çocukları örgütte olan 750 ailenin daha kapısını çalmaya hazırlanıy­or.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye