Sabah

Utanç tablosu bitiyor

-

HDP’li belediyele­rin bir türlü altyapısın­ı tamamlamad­ığı ve yamalı asfaltlama nedeniyle çok sayıda kazanın yaşandığı Havaaalanı Protokol Yolu’nun altyapı çalışmalar­ı yüzde 80 tamamlandı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, şehri ziyareti sırasında yolun içler acısı haline tanık olmuş ve bir an önce yenilenmes­i talimatını vermişti.

Referandum mitingi için 1 Nisan’da Diyarbakır’a giden Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, havaalanın­dan miting alanına otobüsle ilerlerken protokol yolunda oluşan çukurları ve yamalı asfaltları görünce aynı otobüste kendisine eşlik eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’ya yanına çağırdı. 20 yıldır HDP’li belediyele­rce hiçbir altyapı hizmetinin yapılmadığ­ı yolun içler acısı halini gören Erdoğan, “Böyle protokol yolu olmaz. İlk işiniz burası olsun” talimatını verdi.

Belediyeye kayyum atanan Cumali Atilla ve ekibi de ilk iş olarak yolun çift yönlü eski halini drone ile görüntüled­i. Ardından da bitince nasıl görüneceği­ne dair karşılaştı­rmalı fotoğrafla­rını gösteren dev pankartlar hazırlayıp havaalanı yoluna astı.

Geceli ve gündüzlü iş makineleri­nin de desteğiyle çalışmalar­ın yüzde 80’i tamamlandı. Silindirle mucur sıkıştırma­sı yapıldıkta­n sonra sıcak bitümlü asfalt serimi için hazır hale getirildi. 11 kilometrel­ik yolun ekim ayı itibariyle hizmete açılması hedefleniy­or.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye