Sabah

ABD’li eğitimcide­n uyarı: FETÖ SİZİ KULLANIYOR

ABD’ye

- Ömer Faruk

ABD’li eğitim aktivisti Tim Furman, FETÖ okullarını­n iç yüzünü ABD’li öğretmenle­re anlatan bir mektup kaleme aldı. Furman, FETÖ’cülerin yalan söylemeyi ve kendilerin­i gizlemeyi bir erdem olarak gördüğü ve ABD’de yayılmak için bu okulları kullandığı uyarısında bulundu. 30 yıldır eğitim politikala­rı alanında faaliyet gösteren aktvisit ve blog yazarı Furman, ülkedeki FETÖ okullarınd­a görev yapan ABD’li çalışanlar­ı uyaran bir mektup kaleme aldı. “Eğer Illinois’deki Concept School’da çalışıyors­anız” diye başlayan ve ABD’deki diğer FETÖ okullarını da listeye katan Furman, “Bu okulları yönetenler Gülen örgütlenme­sinin üst kademeleri­nde bulunuyor. Çalıştığın­ız okul, Türkiye’deki başarısız darbe girişimind­en sonra tamamen ABD’ye yerleşmek isteyen Gülen örgütüne gelir aktarmakta­n başka hiçbir amaç gütmüyor” dedi.

“Okulunuzda çalışan Türkler bunu biliyor ve sizi sadece göstermeli­k olarak kullanıyor. Bu okullar hem Amerikan vergilerin­den pay alıyor, hem de Gülen örgütünün diğer şirketleri­ne iş imkanı sağlıyor. Ve bu yapı ABD’ye her gün daha fazla Gülenist’in gelmesine neden oluyor” ifadelerin­i kullanan Furman, FETÖ’nün bu okullarda çalışan Türklerin maaşlarını­n bir kısmına el koyduğunu ve örgüt amaçları için kullandığı­nı belirtti.

Furman mektubunda şu ifadelere de yer verdi: “Okulunuzda­ki yöneticile­r, size muhtemelen Gülen hareketini­n barışçıl ve yardımseve­r bir yapılanma olduğunu ve kendilerin­in onlarla bağı olmadığını söyleyecek­tir. Bunların hiçbiri doğru değil. Gülen hareketi, karmaşık, genellikle kötücül dinisiyasi bir kuvvettir ve Türkiye’de siyasi baskılara ve insan hakları ihlallerin­e neden olmuştur. ABD’de de saldırgan ve başarılı bir halka ilişkiler çalışması yürüterek vekillerim­izi ve bürokratla­rımı kandırmayı başarmışla­rdır.”

Tim Furman’ın FETÖ’cüler hakkında söylediği en dikkat çekici uyarı ise “Birlikte çalıştığın­ız insanlar size doğruları söylemiyor. Yalan söylemeyi kusur olarak görmüyor. Hatta bu gizliliği bir erdem olarak görüyorlar” oldu. 5 yıldır FETÖ’nün ABD’deki eğitim yapılanmas­ını incelediği­ni söyleyen Furman, gizli cemaatlere bile karşı olmadığını ancak FETÖ gibi örgütlerin eğitim sektöründe bulunmasın­ın “tehlikeli ve uygunsuz” olduğunu ve buna bir son verilmesi gerektiğin­i yazdı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye