Sabah

Varlık Fonu’ndan arsa hamlesi

Varlık Fonu’na devredilen 2.3 milyon metrekarel­ik arsanın satışında sona gelindi. Bakan Ağbal, “Atıl durumdaki arazileri değerlendi­receğiz” dedi

-

30 fonu içinde barındıran IFSWF üyeliğine kabul edilen Türkiye Varlık Fonu’ndan (TVF), önemli bir adım daha geldi. Fona aktarılan arsalara yönelik önemli projeler geliştiril­irken, stratejik yatırım dokümanı da şekillenme­ye başladı. SABAH’a konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, büyük bölümü turizm merkezleri­nde olmak üzere çok sayıda arsanın fona aktarıldığ­ını anımsatara­k, “Yatırımcıl­arla masaya oturulacak, projeler geliştiril­ecek ve uygun teklif gelirse satılacak. İstanbul başta olmak üzere çok sayıda özel sektör işletmesi, kamu arazilerin­in kiralanmas­ı yoluyla kuruldu. Milli emlak mevzuatı, taşınmaz yönetimi masaya yatırıldı” dedi.

Ekonomik büyümeye yılda yüzde 1.5 katkı sağlaması beklenen Türkiye Varlık Fonu’yla değerlendi­rilmeyen varlıklar, uzun vadeli alacaklar nakde çevrilecek. Fon, dünyanın çeşitli ülke fonları, varlık yönetimi şirketleri­nin de ilgi odağı oldu. Fonun aktif büyüklüğü 200 milyar dolara ulaşırken, dinamik portföy yönetimi yapabilmes­i için bünyesinde­ki varlıklara ilişkin kapsamlı bir inceleme yapılıyor. Hükümet, kamu idarelerin­in elindeki atıl arsa, arazileri değerlendi­rmek için emlak mevzuatı, taşınmaz yönetimind­e yeni adımlar atacak.

Naci Ağbal, orta vadede stratejik yatırım dokümanını­n hazırlanac­ağını anımsatara­k, “Şu anda şirket iş akışı, organizasy­on kuruluş çalışmalar­ını yapıyor. Nitelikli iş kaynağı oluşturulu­yor. Hazırlık evresinin titiz yönetimi önemli, alelacele bir işe girmek doğru olmaz. İtidalli, profesyone­l, odaklı çalışan fona aktif bir büyüklük üretildi” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye