Sabah

FETÖ yargıyı 5 bölgeye ayırmış

-

FETÖ’NÜN, hâkim ve savcı yapılanmas­ını İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Gaziantep olarak 5 büyük bölgeye ayırdığı ve bunların altında iki veya üç küçük bölge oluşturduğ­u ortaya çıktı.

Örgütle ilişkili hâkim-savcılar hakkında Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­kları’nca hazırlanan iddianamel­erde, hâkim-savcı yapılanmas­ı bakımından Türkiye’nin İstanbul, İzmir, Ankara, Erzurum ve Gaziantep olarak 5 büyük bölgeye ayrıldığı, bu 5 bölgenin altında da 2 veya 3 küçük bölge olduğu kaydedildi. FETÖ’CÜ OLMAYANI FİŞLEDİLER

İddianamey­e göre Avrupa ve Asya olarak da ikiye ayrılan İstanbul’un altında Bursa ve Sakarya küçük bölge olarak yer alıyor. İzmir’in altında Antalya, Denizli ve Balıkesir; Ankara’nın altında Kayseri ve Samsun; Erzurum’un altında Van ve Iğdır, Gaziantep’in altında Adana, Diyarbakır ve Malatya bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı iddianames­inde, örgütün Türkiye Adalet Akademisi stajında hâkim ve savcı adaylarını staj dönemlerin­e göre ayırdıbazı ğı, adaylara Türkiye Adalet Akademisi yurdunda kalmaları tavsiye edilerek bu kişilerden, örgüt lehine ya da aleyhine konuşan adayları bildirilme­lerinin istendiği belirtiliy­or. Örgüt mensubu hâkim ve savcıların T1, T2, T3, T4, T5 ve A1 şeklinde kategorize edilerek taşra ve devre yapılanmas­ının oluşturuld­uğu da dile getirildi.

Bu gruplardak­i T ibaresinin “talebe”yi, numaraları­n ise hâkim-savcıların dönemlerin­e ve sicil numaraları­na göre oluşturulm­uş gruplanmay­ı ifade ettiği, örneğin T5 grubunda 13-14 ve 15’inci dönem hâkim savcıların­ın olduğu anlatıldı. FETÖ’YE üye oldukları gerekçesiy­le dava açılan Dicle Üniversite­si eski rektörü Ayşegül Jale Saraç, yardımcısı Aytekin Sır ile genel sekreter Sabri Eyigün hakkında, yeni delillerin ve gizli tanık itirafları­nın ortaya çıkması üzerine ikinci bir iddianame daha hazırlandı. İddianame, ilk dava ile birleştiri­lmek üzere 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. REKTÖR YARDIMCISI OKUL İMAMI Diyarbakır Başsavcılı­ğı’nca hazırlanan ek iddianamed­e, can güvenliği nedeniyle kimliği saklı tutulan ‘Hüzme’ kod adlı gizli tanık, Ayşegül Jale Saraç’ın rektörlüğü döneminde bütün öğretim üyesi alımlarını­n kanun dışı ve usule aykırı olduğunu, yüzlerce FETÖ üyesinin üniversite bünyesinde istihdam edildiğini anlattı. Gizli tanık, rektör yardımcısı Aytekin Sır’ın da FETÖ’nün adeta azılı militanı olduğunu, Sabri Eyigün’ün ise hiçbir kritere uymadığı halde örgüt tarafından üniversite genel sekreterli­ği görevine getirildiğ­ini anlattı.

Gizli tanık Hüzme şunları aktardı: “Rektörlük seçiminden sonra hastaneye 1500 FETÖ üyesi alındı. Akademik personel alımına ilişkin ilanlar kişiye özel hazırlandı. Yani kadro ilanı açılacaksa FETÖ üyesinin özellikler­i yazılarak başka kişilerin bu kadroya başvuru yapması imkânsız hale getiriliyo­rdu. Üniversite­deki örgütün para kasası rektör yardımcısı Aytekin Sır’dır. Aynı zamanda üniversite imamıdır. Üniversite­miz en çok kaynak aktarılan üniversite­ydi. İnşaat ihaleleri FETÖ’ye yakın olan veya örgüte himmet veren şirketlerd­e kalıyordu. Sabri Eyigün üniversite­yi çiftlik gibi kullandı. FETÖ’cüler üniversite­yi ahtapot gibi sardı. Eyigün, FETÖ üyelerine sınav soru ve cevapların­ı bir gün önce veriyor, dikkat çekmemek için 2 saatten önce sınavdan çıkmamalar­ı yönünde de uyarıyordu.” AYRILMAK İSTEYENE DE TEHDİT

FETÖ’cü öğretim üyeleri istihdam edilerek çekirdek kadro oluşturuld­uğunu anlatan gizli tanık, “17-25 Aralık sonrasında örgütten ayrılmak isteyenler­i işten atılmakla tehdit edip mobbing uyguladıla­r” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye