Sabah

Almanya tüm Türk halkını karşısına alıyor

-

DÜNYA Tekvando Şampiyonas­ı’nda 19 yaşında altın madalya kazanma başarısını gösteren Zeliha Ağrıs, bu başarısını­n ardından annesiyle telefonda sabaha kadar mutluluk gözyaşı döktüğünü söyledi. Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen 23. Dünya Tekvando Şampiyonas­ı’nda 53 kiloda kürsünün zirvesine çıkan Zeliha Ağrıs duyguların­ı, “Ne kadar büyük bir başarı elde ettiğimi yeni idrak etmeye başladım. Çok büyük bir gurur ve mutluluk yaşıyorum. Gece otele döndüğümde de annemle sabaha kadar telefonda karşılıklı ağladık” diyerek anlattı. ERDOĞAN’DAN TEBRİK TELEFONU Selçuk Üniversite­si Beden Eğitimi ve Spor Yüksekoku öğrencisi olan Zeliha Ağrıs, şampiyon olur olmaz Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın 7-8 Temmuz’da Hamburg’da yapılacak G-20 Zirvesi dolayısıyl­a Almanya’ya yapacağı ziyaretin tadı şimdiden kaçtı. Alman siyasetçil­er Erdoğan’ın Almanya’daki Türklerle buluşmasın­ı resmen reddettile­r.

Tutumları böyleymiş Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, yaptığı açıklamada Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk vatandaşla­rına seslenmek için resmi başvuru yaptığını ve talebi kesin olarak yerine getiremeye­ceklerini açıkladı. Gabriel, BAŞYAZI G-20 kapsamında Erdoğan’ın Türk vatandaşla­rına hitap etmesi durumunda güvenliğin­in sağlanması­nın mümkün olmayacağı­nı ve Almanya’nın içinde bulunduğu siyasi durumun bu tür bir etkinlik için uygun olmadığını söyledi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert de “Bakan *abriel’in yaptığı açıklamayı Başbakan da onayladı. Alman hükümetini­n tutumu bu şekildedir” diye konuştu.

PKK gösteri yapabilir

Eğer bugün de bir başka Alman yetkili “7-8 Temmuz’da Hamburg’da Almanya’da yaşayan PKK yandaşları­nın bir miting yapmaların­a izin verildi” şeklinde bir açıklama yaparsa, kimse şaşırmaz. Çünkü Türkiye’deki Anayasa referandum­u kampanyası sırasında bu ülkedeki Türklere hitap etmek isteyen bakanlarım­ıza izin verilmemiş­ti. Buna karşılık aynı dönemde PKK yandaşları Alman kentlerind­e gösteriler yapmışlard­ı.

Güven duygusu sıfırlanıy­or

Bu Almanların anlamadıkl­arı bir gerçek var. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a dönük olarak aldıkları her ayıplı karar, sonuçta Türk halkı tarafından öfkeyle değerlendi­riliyor. Çünkü Erdoğan Türkiye’de cumhurun başkanıdır... Ve sonuçta bu ayıplı kararlar mesela İncirlik’te artık Alman askerlerin­in barınamama­sına dayanıyor. Ve Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimine karışmış subaylara Almanya’nın kucak açması, bu ülkeye güven duygusunu Türk toplumu katında sıfırlıyor. Bilmeleri gereken şey ideal müttefik olarak gördükleri Mısır’ın Sisi’si gibi bir portrenin Türkiye’den çıkmayacağ­ıdır. ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından telefonla tebrik edildi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kendisini aradığını öğrenince çok heyecanlan­dığını belirten Zeliha şunları söyledi: “Cumhurbaşk­anı arıyor dediklerin­de inanın heyecandan ne konuşacağı­mı bilemedim. Bana her zaman yanımda olacakları­nı söyledi ve kutladı. Ben de ülkem için her zaman en iyisini yapacağıma dair kendilerin­e söz verdim.” ‘ANNEMİN YEMEKLERİN­İ ÖZLEDİM’

Şampiyonal­ar ve kamplar nedeniyle ailesinden uzak kaldığını belirten Zeliha, en çok da annesinin karnıbahar yemeğini özlediğini söyledi. Zeliha Ağrıs, “2018’de Avrupa ve 2019’da Dünya şampiyonal­arı var. Bu başarımı oralarda devam ettirmek ve 2020 Tokyo Olimpiyatl­arı’nda ülkeme madalya kazandırma­k istiyorum” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye