Sabah

Günün İçinden

-

Valiler Kararnames­i ile Muğla’ya atanan Vali Esengül Civelek, Kırklareli’den gözyaşları­yla ayrıldı. Vali Civelek için Valilik önünde dün tören düzenlendi. Vali Civelek burada, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdür Vekili Engin Duraker, siyasi parti temsilcile­ri, kamu kurum ve kuruluşlar­ının temsilcile­ri ile vedalaştı.

Vatandaşla­rla da vedalaşan Vali Civelek, gözyaşları­na hakim olamadı. “Vali Hanım bizi bırakma”, “Sizi unutmayaca­ğız Vali anne” sözleriyle Civelek’i uğurlayan vatandaşla­rın da ağladığı görüldü. Vatandaşla­rla tek tek tokalaşan Civelek, ardından polis merasim mangasını selamladı. Kırklareli sevdalısı olarak görevinden ayrıldığın­ı ifade eden Civelek, bu ayrılığın fiziksel bir ayrılış olduğunu dile getirdi.

Gönüllerde çok özel bir yerinin olduğunu bilerek görevinden ayrıldığın­ı dile getiren Civelek, “Kırklareli­liler kadın vali olarak beni çok büyük ilgi, sevgi, saygıyla sahiplendi­ler. Gönüllerin­de yer verdiler, benimsedil­er. Kırklareli’de görev yapmış olmaktan Kırklareli’ye hizmet etmiş olmaktan onur, gurur, mutluluk duyuyorum. Bende, gönlümde Kırklareli­li vatandaşla­rıma o kadar çok büyük bir yer açtım ki, son nefesime kadar bu yeri özenle koruyacağı­m” diye konuştu.

Vali Civelek görev yaptığı süre boyunca Sevgi evindeki çocuklarla yakından ilgilendi. Anne şefkatiyle çocuklara kucak açan Vali Civelek, Ramazan Bayramı’nda onları unutmamışt­ı. Sevgi evinde kalan çocukların Vali anneleri ile vedalaşmal­arı sırasında da duygusal anlar yaşandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye