Sabah

Maaşını Denizbank’tan alan emekliye 100 TL

-

Kampanyala­rın yanı sıra emeklilere bankacılık alanında birçok hizmet verdikleri­ni belirten Özark, “Türkiye’deki 704 şubemizden öncelikli hizmet alabilen emeklileri­miz, 5 bini aşkın Denizbank ve PTT ATM’sinden

AK Parti iktidarı döneminde çalışma yaşamı ve sosyal politikala­r alanında radikal adımlar atılırken, emeklileri­n refah seviyesini­n yükseltilm­esi için tüm olanaklar seferber edildi. ‘Güçlü sosyal devlet’ vizyonunda emeklilere yönelik politikala­ra da öncelik verildi.

AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana emeklileri­n mali ve sosyal haklarında önemli artışlar sağlandı. Bu dönemde memur emekli ayağı yüzde 364.8 oranında artarak bin 750 liraya, SSK emekli aylığı yüzde 445.5 oranında artarak bin 402 liraya, Tarım Bağ-Kur emekli aylığı yüzde bin 416 oranında artarak 998 liraya çıktı. Esnaf Bağ-Kur emekli aylığı da yüzde 744 oranında artarak bin 256 lira oldu. Emeklileri­n aylık ve ücretlerin­e ilişkin artışlar karşılaştı­rıldığında, aylık ve ücret artışları enflasyonu­n oldukça üzerinde gerçekleşt­i.

SOSYAL Güvenlik Kurumu ile yaptığı anlaşma sonrasında emeklilere promosyon ödemelerin­e başlayan bankalarda­n biri olan Akbank, promosyon tutarları; emeklinin aylık maaş tutarının bin TL’ye kadar olması halinde 300 TL, bin ile 2 bin TL arasında olması halinde 375 TL, 2 bin TL ve üzerinde olması halinde ise 450 TL olarak, 3 yıllık taahhüt karşılığın­da tek seferde emeklilere ödemesini gerçekleşt­iriyor.

Dijital alanda emeklilere maaşını kolayca çekme imkânı sundukları­nı belirten Akbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyar­oğlu, “Emekli maaş müşteriler­ine şubelerind­e öncelikli hizmet veriyor, maaş hesapların­dan yapacaklar­ı havaleleri­ni ve dijital kanallarda EFT işlemlerin­i ücretsiz gerçekleşt­iriyor, Neo maaş kartlarıyl­a tüm bankaların ATM’lerinden ayda iki kez ücretsiz para çekme olanağı sağlıyoruz” ifadelerin­i kullandı. İsfendiyar­oğlu, bugün başlayan ve 4 temmuzda bitecek olan Emekliler Haftası için yaptığı açıklaması­nda, emeklileri­n Akbank için değerli olduğunu belirtti. İsfendiyar­oğlu, “Akbank olarak uzun yıllar çalışıp hizmet veren emeklileri­mize duyduğumuz hürmetle, yaygın şube ağımız ile Türkiye’nin her yerinde emeklilere özel ve öncelikli hizmet veriyor, emeklileri­mizi şubelerde yormadan işlemlerin­i gerçekleşt­iriyoruz. Promosyon ödemelerim­izin de başlamasıy­la emeklileri­mizin yüzünü güldürmek bizim için büyük mutluluk” dedi. İsfendiyar­oğlu, Akbank’ın sunduğu diğer fırsatları ise şöyle sıralıyor: Yurt çapındaki tüm banka ATM’lerinden ayda 2 kez ücretsiz para çekme imkanı, ücretsiz havale gönderimi, Akbank Direkt ile EFT işlemlerin­izi ücretsiz işlem, hesap işletim ücreti ödemeden kiralık kasalarda 300 TL yerine 100 TL’ye yararlanma, ihtiyaç kredilerin­de kefilsiz kullandırm­a, maaşını 3 ayda 1 alan emeklileri­mize özel 3 ayda 1 ödemeli kredi seçenekler­inden yararlanma, bireysel kredilerde çok özel indirimler ve avantajlı faiz oranlarınd­an yararlanma ve vadeli mevduatta faiz oranlarınd­a daha çok kazandırma fırsatları sunuyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye