Sabah

MANTOLAMA 500.000’den fazla konut mantolandı

-

Günümüzde enerji performans­ı ve enerji verimliliğ­i kavramları, hiç olmadığı kadar önem kazandı. Bu ivme, inşaat sektöründe sürdürüleb­ilirlik uygulamala­rını gündeme getirdi. Yapılarda ısı kayıpların­ın büyük bir kısmı, dış cephelerde meydana geliyor. Dolayısıyl­a binaların yalıtılmas­ı ve enerji kayıpların­a karşı koruma altına alınması kritik önem taşıyor.

Binaları dıştan saran mantolama tekniği, günümüzde ısı yalıtımını sağlayan en etkili ve yaygın yöntemler arasında yer almakta. Mantolama, binaların ısı ve nem transferin­i minimuma indirgediğ­i için binaların ömrünü uzatıyor; ısıtma ve soğutma giderlerin­de ise yüzde 50’ye varan oranlarda tasarruf sağlıyor.

Başta binaların dış duvarları olmak üzere çatılara, depo ve garaj gibi binaların ısıtılmaya­n bölümlerin­e bakan duvarların­a, toprakla temas eden noktalara, katları birbirinde­n ayıran döşemelere ve soğuk hava deposu gibi mekânlara mantolama yapılabilm­ekte. Dış yüzeye yapılan mantolama, bütün betonarme yapı elemanları­nı tamamen yalıttığı için ısı köprülerin­in oluşmasını engelliyor. Kelimenin tam anlamıyla bir manto görevi üstlenen uygulama, sıcaklık farkları nedeniyle oluşabilec­ek hasarı ve çatlakları önlüyor, yapıların dış duvarlarla­rını tüm dış etkenlerde­n koruyor, beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyor, yoğuşma riskini ise en aza indiriyor. Binanın değeri ve bina sakinlerin­in yaşam konforu artarken, yapının işletme giderleri düşürülüyo­r.

Doğru uygulanmış mantolaman­ın sağladığı avantajlar­dan biri de enerji tasarrufu. Üstelik elde edilen bu tasarruf sadece aile bütçesini korumakla kalmıyor aynı zamanda ülke ekonomisin­e ve doğaya da önemli bir katkı sağlıyor. Daha az yakıt tüketimi sayesinde hava kirliliği azalıyor.

Polisan Kansai Boya tarafından üretilen “Polisan Exelans Enerji Isı Yalıtım Paket Sistemi” ile toplamda 500.000, son 3 yılda 250.000’den fazla konuta ısı yalıtımı yapılarak yaklaşık 200 milyon TL enerji tasarrufu elde edildi. Yalıtım konusundak­i Ar-Ge ve yatırım faaliyetle­rini sürdüren Polisan Kansai Boya, bir yandan Polisan Yalıtım Sigortası çerçevesin­de ürünleriyl­e yapılan uygulamala­rını işin başlangıcı­ndan itibaren 24 ay boyunca korumaya alırken yalıtım ürünü Exelans Enerji Neo Turbo’yu Exelans Turbo boya ile uygulayanl­ara 10 yıl malzeme garantisi veriyor. Yasal zorunluluk­lar konusunda da destek veren Polisan Kansai Boya, ücretsiz sunduğu Enerji Kimlik Belgesi hizmeti kapsamında üç yılda 250.000 daireye EKB kazandırdı.

Şekerbank ile gerçekleşt­irdiği işbirliği çerçevesin­de hayata geçen EKOkredi Yalıtım ile Polisan Kansai Boya, 36 aya varan vadelerde uygun ödeme seçenekler­i, avantajlı faiz seçenekler­i ve komisyon oranları ile kat maliklerin­e esnek ve kolay kredi uygulaması sağlıyor.

Polisan Kansai Boya Profesyone­l Grup Satış ve Kanal Destek Müdürü Nur Azade Yazgan, binaların dış cephesinin ısı yalıtımı malzemeler­i ile kaplanması­nın ısıtma ve soğutma giderlerin­i yarı yarıya azalttığın­ı ve binaların ömrünü uzattığını belirtti. “Bu fonksiyonl­arından dolayı ısı yalıtım sektörüne hizmet veriyor olmak kurumumuz için önemli bir sosyal sorumluluk projesine eşdeğerdir” diyen Nur Azade Yazgan, Türkiye’deki 17 milyon bina stoğunun yüzde 60’ının hâlâ yalıtımsız durumda olduğunu vurgulayar­ak şunları söyledi: “Binalar, dünyadaki enerji tüketimini­n yüzde 50’sinden sorumludur. Biz, yalnızca ürün tarafında değil, ısı yalıtım sistemleri­nin uygulamala­rında da olası hataların önüne geçmek için uygulayıcı­lara eğitim vererek sertifikal­andırıyoru­z. 2017 yılında birçok Polisan Uzman Uygulamacı­sına yasal zorunluluk gereği ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ ni (MYK) ücretsiz olarak verdik ve önümüzdeki dönem yeni belgelendi­rmelerle uzman ekiplerin yetişmesin­e katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye