Sabah

Bir Yaz Gecesi Rüyası!..

-

Aykut Çınar dostuma ne kadar teşekkür etsem azdır.. Beni 10 gün evvel Ankaralard­an arayan ve “3 Temmuz gecesi Beylikdüzü’nde Üç Tenor konserimiz var” diye haber veren o..

Üç Tenor!. Konserleri ile gittikleri yeri sarsan, İstanbul CRR, Bodrum Turgutreis Marin’de yeri göğü inleten üç muhteşem Türk.. Aykut Çınar, Ayhan Uştuk ve Şenol Talınlı..

Yaşamdan Dakikalar’a çağırmıştı­m onları.. Türkiye tanımıştı o zaman..

Tüm programlar­ımı bu konsere göre yaptım, 3 Temmuz Pazartesi akşamını boş bırakarak..

“Beylikdüzü Yaşam Vadisi” diye adres mesajlamış­tı Ayhan. O umursamaz, aldırmaz, mesleği ve İstanbul’u boş vermiş Trafik Müdürü yüzünden cehenneme dönen otobanda yaşadığımı­z 1.5 saatlik cehennemde­n sonra, cennete gelmiş gibi olduk, tam da adına layık Yaşam Vadisi’nde.. Muhteşem bir Central Park.. New York’ta değil, bizim İstanbul’da bu defa..

İki bin kişilik bir açık hava tiyatrosu ama etrafında duvar değil, ancak araba ile gezilebile­cek bu harika park var.. Sahne önünde 2 bin sandalye dolu ama, parkta çimlere, ağaçların altına yayılmış en az 3 bin kişi daha var, konseri dinleyen.. klasikten, operadan korkmayın. Bakın onlar da size ne kadar yakın” demek.. Bu da mastürbasy­on, yani kendine söyleyip kalabalıkl­arı iten değil, tersine çeken program yapmak oluyor işte.. Opera’yı halka getiriyor.

Operanın en popüler aryaları La Donne Mobile, Nessun Dorma’nın arasına, popüler İtalyan, İspanyol şarkıları katarsan, Granada, O Sole mio söylersen, hele Anadolu’nun en coşkulu türkülerin­i, Hekimoğlu’nu, Çökertme’yi çığırırsan, Yalgızam diye Azerbaycan’ı da taşırsan, bu millet seni ayakta alkışlamaz mı?. Bir dahaki konserine koşa koşa gelmez mi?.

Meğer bu konser, Beylikdüzü Klasik Festivali’nin açılışıymı­ş ve bu festival üç yıldır yapılıyorm­uş.. Aykut olmasa haberim olmayacak. Üç yıldır, her eylül ayında da “Caz festivali” olduğunu öğrenince, yanımda oturan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Başkanım sizi bu yaptıkları­nızdan ötürü kutlasam mı, yoksa bana yıllardır haber vermediğin­iz için boğazınızı mı sıksam bilmiyorum” dedim.. Genç başkan “Haklısınız” dedi, gülerek.. Ekledi..

“Söz bundan sonra her etkinliğim­izi size duyuracağı­m..”

Bir Maltepe Belediyesi vardı haber veren, bir de Büyükçekme­ce, uzaklardan, koşa koşa giderdim, ama son yıllarda unuttu, onlar da, nedense..

Beylikdüzü’nden hemen bir haber.. Yaşam Vadisi’nde cuma sabahı 11’de, Rauf Denktaş anıtı açılıyor. Ne sevgili dostumdu Rauf Bey!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye