Sabah

‘Yel değirmenle­rini canavar zannediyor’

-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” düzenlenec­ek anma programlar­ına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Ünal şunları söyledi:

Birilerini­n ‘Kontrollü darbe’, ‘Başarısızl­ığa mahkûm edilmiş darbe’, ‘Sarayın 15 Temmuz’uhalkın 15 Temmuz’u’ gibi ifadeleri üzerinden 15 Temmuz’un bölünmesin­e, perdelenme­sine, itibarsızl­aştırılmas­ına izin vermeyeceğ­iz. Sonraki nesillerim­izde, millet, bayrak, vatan aidiyeti olarak yer etmesi için bu törenleri gerçekleşt­ireceğiz.

15 Temmuz’a ilişkin 11 Temmuz günü 81 ilde etkinlikle­re katılacağı­z. O gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, TBMM’de, 15 Temmuz direnişini­n sembolü olan bütün mekânlarda olacağız. Biz sokakta demokrasi aramıyoruz, sokakta yok edilmek istenen demokrasim­ize sahip çıkmak için çıktığımız 15 Temmuz gecesini, kahramanla­rımızı, şehitlerim­izi, gazilerimi­zi anıyoruz.

Eğer bu millet Erdoğan’ın onurunu, şahsiyetin­i, haysiyetin­i koruyor, ona sahip çıkıyorsa, onu tercih ettiği, o reyinin iradesi Erdoğan üzerinde tecessüm ettiği için bu millet bunu yapıyor. Demokrasi de budur zaten.

Siz meşru hükümetle ilgili 10 bin kişiyle yürüdüğünü­z zaman hükümetin meşruiyeti­ni uluslarara­sı alanda tartışmaya açmaktan bahsediyor­sanız, burada Don Kişot sendromu vardır. Yel değirmenle­rini canavar zanneden bir akılla karşı karşıyayız.

(CHP’nin AİHM’ye başvurusu) CHP’nin adalet arayışı, adalet arayışı değil. Bu, eylemlerle meşruiyet, hükümet krizi oluşturmak ve yeni krizler üretip sorundan beslenen bir siyasetin parçası olmak. YSK’nın ve Anayasa Mahkemesi’nin referandum kararı kesindir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin de vereceği karar şimdiden belli.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye