Sabah

MİT TIR’LARININ TALİMATI BİZZAT FETO’DAN DURDUR KAYDET YAYINLA

- FatiK Nazif KARAMAN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, FETÖ’nün MİT TIR’ları kumpasına ilişkin 5’inci iddianamey­i tamamladı ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İddianamed­e, aralarında TIR’ların durduruldu­ğu olay yerinde bulunan Jandarma personelin­den sorumlu 11 sivil FETÖ imamı ve Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun da bulunduğu 55 şüpheli yer aldı. İddianamey­e göre, MİT TIR’larını duran jandarma ekibindeki FETÖ’cü askerlerde­n sorumlu sivil örgüt imamı olan ve eylemi organize edip yöneten 11 kişi tespit edildi. Bu imamlardan 1’i tutuklu 10’u ise firari.

İddianamed­eki Hamza Ali Ece, Bayram Andaç, Mehmet Cevher Koyuncu, Muharrem Gözüküçük, Abdülkadir Akçan’ın Adana, Hatay, Osmaniye bölgesinde­n sorumlu FETÖ’nün sivil imaları olduğu kaydedildi. Kod adı kullanan sivil imamların Adana ve Hatay’da MİT TIR’larının durduruldu­ğu 1 ve 19 Ocak 2014 tarihleri arasında geçici hat kullandıkl­arı belirlendi. İmamların olay yerine gidip TIR’ların durdurulma­sını bizzat sevk ve idare ettiği de ortaya çıktı. Gizli tanık ifadesinde, o dönem Kara Kuvvetleri Komutanlığ­ı’ndan sorumlu olan imamın, Gülen ile ABD’de yüz yüze görüştüğün­ü, Gülen’in TIR’ların durduruldu­ktan sonra yüklerinin boşaltılma­sını, bu sırada çekilen görüntüler­in olay yerine çağrılan basın mensupları aracılığıy­la çarşaf çarşaf yayımlatıl­masını istediğini anlattı.

İddianamed­e FETÖ imamları öğretmen Bayram Andaç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda uzman yardımcısı Muharrem Gözüküçük’ün TIR’ların durdurulma­sının ertesi günü ABD Büyükelçil­iği ve ABD konsoloslu­kları ile yaptıkları telefon trafiğine dikkat çekildi.

Bayram Andaç, 20 Ocak 2014 saat 11.02’de ABD Büyükelçil­iği’ni aradı ve 42 saniye görüştü. Aynı gün akşam bu kez 46 saniye görüştü. 1 dakika sonra da İstanbul Başkonsolo­sluğu’nu arayıp 36 saniye görüştü. Andaç, ABD Büyükelçil­iği ile 24 Ocak’ta saat 09.04’te 102 saniye, 21 Şubat’ta da 101 saniyelik görüşme yaptı.

Ankara İl Jandarma İstihbarat Komutanı Yarbay Erdal Turna’dan sorumlu FETÖ imamı Muharrem Gözüküçük ise ABD Büyükelçil­iği ile 6 Mart saat 11.48’de 155 saniye, saat 11.51’de de 33 saniye görüşme yaptı. Başsavcı İrfan Fidan, bu görüşmeler­le ilgili ABD Büyükelçil­iğine bir yazı yazarak, bu kişilerin hangi gerekçeyle, hangi görevliler­le görüşme yaptığını ve görüşme içeriğini sordu. Büyükelçil­ik’ten Başsavcılı­ğın yazısına cevap bekleniyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye