Sabah

KADERİN BÖYLESİ

-

5 yıldır Fransa’da yaşayan, orada inşaat ve mobilya işiyle uğraşan İbrahim Şama (41), eşi Gülser (37), çocukları Hüseyin Görkem (13), Zeynep (8) ve Efe (4) ile birlikte tatilini geçirmek için CD 259 JP plakalı cip ile Fransa’dan yola çıktı. Yaklaşık 3 bin kilometre yol kat eden Şama ailesinin içinde bulunduğu cipe Denizli’nin Sarayköy ilçesi yakınların­da Zeytinköy Mahallesi’ndeki evlerine yaklaşık 30 kilometre kala Melih Diğrek idaresinde­ki LPG tankeri çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan tanker kavşaktan dönmek için bekleyen Hüseyin Avcı yönetimind­eki TIR’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle LPG tankeri patladı. Cipte bulunan baba İbrahim, anne Gülser ve oğulları Hüseyin Görkem yaralandı. Çiftin diğer çocukları 8 yaşındaki Zeynep ve 4 yaşındaki Efe ise kaza sonrası bulunamadı. Korkunç kazada Melih Diğrek ve Hüseyin Avcı olay yerinde hayatını kaybetti. Çevrede kayıp iki çocuğa ait olabileceğ­i değerlendi­rilen kemik parçaları bulundu. Ekipler tarafından toplanan parçalar DNA testi için gönderildi.

Kazada ağır yaralanan gurbetçi İbrahim Şama’nın 5 yıl önce de anne ve babasını soba zehirlenme­sinden kaybettiği öğrenildi. İbrahim Şama 6 yıl önce Zeytinköy Mahallesi’nde ev satın aldı. Şama’nın annesi Zeynep ve babası Hüseyin bu evde yaşamaya başladı. Şubat 2012’de sobadan sızan karbonmono­ksit gazından zehirlenen anne Zeynep ve baba Hüseyin Şama hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan Gülser Şama’nın ağabeyi Osman Öyan, “Kardeşim eşiyle birlikte her yıl tatile Denizli’ye, Tavas’taki baba ocağına geliyordu. İki çocuğunu kaybeden kardeşim sürekli ağlıyor. Acımız büyük” dedi. Gülser Şama ve oğlu Hüseyin Görkem’in tedavisi Denizli Devlet Hastanesi’nde sürüyor, ağır yaralanan İbrahim Şama ise İzmir Bozyaka Yanık Merkezi’nde tedavi altında. İki küçük çocuğun cenazeleri otopsinin ardından Karahisar Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Bu arada patlama sonucu ölen 4 kişinin cesetleri paramparça ve kömür halinde olduğu için kimlik tespitleri­nin bir ayı bulabilece­ği öğrenildi. OLAY anını anlatan görgü tanığı İbrahim Bozkurt, “Bize ‘yangın var’ dediler hemen geldik. Geldiğimiz­de vatandaşla­r, itfaiye ve polis ekipleri vardı. Sonra insanlar gelmeye başladı ve arkadaşım Murat, gaz sıkışması olduğunu söyledi. ‘Patlayacak, alev yükseldi, geri çekilin’ dedi. TIR yanıyordu. Gözümüzün önünde oldu, dev alevler çıktı. Bir anlık patlama sonrası mahşer yerine dönmüştü. İnsanlar kaçmaya başladı. Ben de arkadaşıml­a birlikte olay yerinden insanları uzaklaştır­ırken yaralandım” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye