Sabah

Orta Sayfa

-

DARBE girişimi sırasında Harp Akademiler­i Komutanlığ­ı’ndaki faaliyetle­r ve eylemlerle, Harp Akademiler­i Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu’nun kaçırılara­k cezaevine konulmasın­a ilişkin, aralarında 3 generalin de bulunduğu 116 sanığın yargılandı­ğı davanın dünkü duruşmasın­da, müştekiler ile sanık yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine salon boşaltıldı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında­ki binada görülen duruşma, sanık savunmalar­ıyla devam etti. Duruşmaya, AK Parti İstanbul Milletveki­lleri Halis Dalkılıç ve Hasan Turan ile bazı sanık ve müşteki yakınları da izleyici olarak katıldı. Söz alan tutuklu sanık Mustafa Bayram, 15 Temmuz’da Harp Akademiler­i Komutanlığ­ı’ndaki eylemleri ve darbe girişimi sonrasına ilişkin savunma yaptı.

Bayram’ın iddiaların­a, bazı müştekiler alkışlayar­ak tepki gösterdi. Bu esnada, bazı sanık yakınların­ın müşteki tarafında bulunanlar­a parmak sallayıp sözlü sataşmalar­da bulunması, gazi ve şehit yakınların­ın tepkisine yol açtı. Çıkan tartışmala­r üzerine, duruşma salonu boşaltıldı.’

Duruşma salonunda çıkan tartışmala­rla ilgili açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletveki­li Dalkılıç, sanıklar ve yakınların­ın adil yargılanma sürecini sekteye uğratmaya çalıştıkla­rını ifade ederek şöyle dedi: şehidi 15 Temmuz ağabeyi İbrahim Yılmaz’ın Kılıçdaroğ­lu’nun İsa Yılmaz: U dönüşleri son bir yıldaki 15 Bu yürüyüş bizi çok incitti. ve itibarsızl­aştırma Temmuz’u yürüyüşü. FETÖ’yü kurtarma takılmış gidiyor. kuyruğuna pisi CHP FETÖ’nün kardeşim nedir? Benim söylemle Kontrollü darbe Kılıçdaroğ­lu bu verdi? çalışıyor. pisine mi can itibarsızl­aştırmaya şehitlerim­izi kilitleniy­or. trafik yaptıkları yerde Yürüyüş 20 kilometre derece sıcakta 40 Önümüzdeki araçta geçtik. yolu 3 saatte Sen insanların adam vardı. hastası olan kısıtlayar­ak hürriyetin­i seyahat mı adalet arıyorsun? 15 Temmuz şehidi Samet Uslu’nun babası

“İçeride, bizi bilerek tahrik edip germek istiyorlar. Onların çevirdiği tiyatroyu ve ustaca söyledikle­ri yalanları, ne adına yaptıkları­nı biliyoruz. Nereden talimat aldıkların­ı biliyoruz. Şimdi, FETÖ adalet yürüyüşü yapanların bunlara güç verdiğini de biliyoruz. PKK ile yan yana adalet yürüyüşü yapanlar, buradaki adil yargılanma sürecini de etkiliyor. Gazi ve şehit yakınlarım­ız, sizin acınız bizim acımızdır. Beraberce sabırlı olacağız, izleyeceği­z. Mahkeme sürecini hiç yalnız bırakmadan, milletimiz adına takip edeceğiz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye