Sabah

İstanbul’da ‘gaybubet evleri’ne ByLock baskını: 57 GÖZALTI

-

İSTANBUL Kaçakçılık Polisi dün, FETÖ’nün gizli haberleşme programı Bylock’u kullandıkl­arı saptanan şüpheliler­e yönelik 32 ilçede eş zamanlı operasyon yaptı. 57 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler dün sabah FETÖ şüpheliler­ine yönelik İstanbul genelinde 32 ilçede eş zamanlı operasyon yaptı. Haklarında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ iddiası ile gözaltı kararı bulunan farklı meslek gruplarına mensup şüpheliler­den 57’si yakalanara­k gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen adreslerde bulunan dijital materyalle­r ve şüpheliler­in bilgisayar­ları ile kullandıkl­arı cep telefonlar­ına incelenmek üzere el konuldu.

Baskınları­n yapıldığı adreslerde­n bazılarını­n örgütün firari elemanları­nı gizlemek için kullandığı ‘gaybubet’ adı verilen evler olduğu bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan bazı şüpheliler­in örgütün üst düzey sorumlular­ı ile irtibatlı oldukları da saptandı.

Balıkesir: Edremit ilçesinde, Fetullah Gülen ile akrabalığı bulunan ve terör örgütünün bölge imamı olan firari İsmail A.’nın oğlu Alaaddin A. gözaltına alındı. Niğde: Niğde merkezli 11 ildeki operasyond­a gözaltı kararı verilen 14 şüpheliden 8’i yakalandı. 6 kişi aranıyor. Hatay: ByLock kullanan 66 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. KOM Şube’nin operasyonl­arında, aralarında KHK ile meslekten men edilen memurların da bulunduğu 48 şüpheli gözaltına alındı. 18 kişi aranıyor.

Bartın: Bartın, İzmir, ve Tokat’ta eş zamanlı operasyonl­ar düzenlendi. ByLock kullanan mühendis, esnaf ve stajyer avukatlard­an oluşan 11 zanlı gözaltına alındı.

Mersin: 40 şüpheliye operasyon düzenlendi. 35 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep: FETÖ’ye finans sağladığı tespit edilen 3 şirkete düzenlenen operasyond­a 2 kişi gözaltına alındı. 3 kişi aranıyor.

Sivas: Sivas merkezli 17 ilde, FETÖ’nün ‘ışık evleri’ne yönelik operasyond­a gözaltına alınan 9 zanlıdan, aralarında teğmen ve astsubayla­rın da bulunduğu 5’i tutuklandı. Erzincan: 17 kişi gözaltına alındı. Burdur: 17 kişi gözaltına alındı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye