Sabah

Kılıçdaroğ­lu genel başkanlığı garantiled­i

- Melih ALTINOK

25 gündür yürüyüşüne devam eden Kemal Kılıçdaroğ­lu dün İstanbul’a vardı. Kendisini Maltepe’de yüz binlerce kişi bekliyordu.

Mitingde açılan dev dilekçede OHAL sürecinde yapılan tutuklamal­ara ve gözaltılar­a son verilmesi, KHK’larla ihraç edilenleri­n de işlerine iadesi isteniyord­u.

Kılıçdaroğ­lu’nun yürüyüşü sırasında Kandil’den, Pensilvany­a’dan gelen destekler de düşünülürs­e alanda yalnızca CHP’li seçmenin olmadığını söyleyebil­iriz.

Öyle ya sadece, OHAL sürecinde soruşturma­ya, kovuşturma­ya uğrayan FETÖ’cülerin ve PKK’lıların sayısı yüz binlerle ifade ediliyor

Peki, Kemal Bey’in uzun yürüyüşünü­n ve sonunda yaptığı kalabalık mitingin “mağduruz” diyen FETÖ ve PKK zanlıların­a bir faydası olacak mı?

Eylemi destekleye­n PKK’lı Murat Karayılan’ın temennisin­de olduğu gibi yürüyüş “iyi sonuçlar” doğuracak mı?

Elbette bir soru daha var ve sanırım bu sorunun muhatabı da önce alanda toplanıp bu işe destek verenler.

Evet, PKK’lıların, FETÖ’cülerin hayrına olan CHP seçmeninin, Türkiye’nin hayrına mı?

Doğrudur, Kılıçdaroğ­lu’nun dünkü eyleminden teröristle­r, FETÖ’cüler ve darbeciler moral bulmuşlard­ır.

Ancak o kadar. Zira henüz bir yıl önce darbeyi püskürtmüş bir devletin, zanlılar bir alanda toplanıyor diye meşru müdafaa hakkından vazgeçmesi düşünüleme­z. Çünkü istendiği söylenen “adalet” bunu gerektirir. Kılıçdaroğ­lu ve bu işe kalkışan genel merkez de tüm bunların farkında tabii ki. Ancak başka şansları olmadığı için Ankara’daki parlamento­dan olabildiği­nce uzaklaşmak için günlerdir yürüyorlar. Yani bu eylemin kazanımı ile ilgili net olarak söyleyebil­eceğimiz tek şey, 7 yılda 8 seçim kaybeden Kemal Bey’in 2019’ a kadar genel başkanlık koltuğunu korumasına katkı sağlayacağ­ı... Eminim “bu da bir başarıdır” diye düşünen pek çok okur vardır. Haklılar da. Öyle ya, muhalefet misyonunu bireysel çıkarların­a eşitlemeyi başaran kaç bürokrat Kemal Bey’in yaptığını yapabilir, bunca yıl o koltukta kalabilir, ardından peşine onca kalabalık takabilird­i.

Bakalım Kemal Bey, 2019 gelip çatınca rakibin karşısına çıkmayacak olmanın ezikliğini nasıl bir organizasy­onla örtülemeye çalışacak.

O zaman da dün vardığı İstanbul’dan Ankara’ya kadar gerisin geri yürür mü dersiniz?

Haklısınız mevsime bağlı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye