Sabah

FETÖ’CÜ DANIŞMANLA BERBEROĞLU ARASINDA 250 GÖRÜŞME

HTS kayıtların­a göre, Kılıçdaroğ­lu’nun FETÖ’cü danışmanı Fatih Gürsul ile Enis Berberoğlu arasında 250 telefon görüşmesi var. Üstelik ikilinin telefonlar­ı, haber Cumhuriyet’te çıkmadan bir gün önce, havalimanı­nda aynı yerden sinyal verdi

- Na]if KARAMAN ÖZEL İSTİHBARAT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun FETÖ sanığı danışmanı Fatih Gürsul ile ortaya çıkan bilgiler, 19 Ocak MİT TIR’ları kumpasının Cumhuriyet’te manşet yapılma sürecindek­i irtibatlar­ı da gözler önüne serdi. TİB’den temin edilen HTS ve baz kayıtların­a göre Gürsul, MİT TIR’ları haberinden ötürü siyasal casusluk gerekçesiy­le 25 yıl hapse çarptırıla­n CHP’li Enis Berberoğlu ile 250 kez irtibat kurmuş. KİLİT İSİM AHMET HAMDİ PARLAK HTS kayıtların­a göre MİT TIR’ları kumpasında­ki en kritik isimlerden biri Ahmet Hamdi Parlak. ByLock Genel Müdürler grubunun üyesi Parlak’ın kullandığı hat, Baran Nakliye Tedarik Hizmetleri adlı şirket adına kayıtlı. Bu hattın da MİT TIR’ları kumpasında FETÖ’nün Jandarma imamlarınd­an olan Süleyman Gürbüz adına kayıtlı telefon ile irtibatı var. Bunun yanı sıra Parlak’ın kullandığı hattın, Fatih Gürsul adına kayıtlı hat ile Otokoç Otomotiv adına kayıtlı hat üzerinden ortak irtibatı bulunuyor. Bu numaraları­n ayrıca henüz abone bilgilerin­e ulaşılamay­an bir İngiltere numarası ile de irtibatı var. 11 GÜNDE YOĞUN TRAFİK MİT TIR’larının Cumhuriyet’te haberleşti­rildiği 29 Mayıs 2015’in hemen öncesi ve sonrasında, 20 Mayıs ile 31 Mayıs arasında FETÖ’cü danışman Gürsul ile Berberoğlu’nun yoğun bir telefon ve mesaj trafiği dikkati çekiyor. Ahmet Hamdi Parlak’ın kullandığı telefon da, MİT TIR’ları haberinden bir süre önce, 8 Mart 2015’te Üsküdar Bulgurlu’da Cumhuriyet’in bir çalışanı ile aynı yerden baz sinyali vermiş.

Fatih Gürsul ile Berberoğlu’nun telefonu, Cumhuriyet’in MİT TIR’ları haberinden bir gün önce Atatürk Havalimanı’nda aynı noktadan baz sinyali veriyor. Haberden sadece bir gün sonra, yani 30 Mayıs 2015’te de Ahmet Hamdi Parlak’ın telefonu Sapanca Gölü yakınların­da Fatih Gürsul’un bulunduğu yerden sinyal vermiş.

 ??  ?? Fatih Gürsul
Fatih Gürsul
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye