Sabah

Çukur olarak verdik havalimanı alacağız

-

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da yapımı devam eden üçüncü havalimanı inşaatı ve diğer projeleri havadan inceledi. Başbakan Yıldırım, “Şu haliyle havalimanı­nın yüzde 55’i tamamlandı. Önümüzdeki yılın 29 Ekim’inde tamamen bitmiş ve hizmete alınmış olacak” dedi. İlk olarak 150 milyon yolcu kapasitesi­yle dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı inşaat sahasını inceleyen Başbakan Yıldırım, havalimanı siluetinin ortaya çıktığını söyledi.

Havalimanı­na ulaşımın kolaylıkla sağlanacağ­ına dikkati çeken Yıldırım, “Vatandaşla­rımızın havalimanı­na ulaşabilme­si için metro bağlantısı yapılıyor. Ayrıca devlet ve otoyolları ile bağlantısı­nı sağlamak için çalışmalar devam ediyor. Şu haliyle havalimanı­nın yüzde 55’i tamamlandı” bilgisini verdi. Başbakan Yıldırım, dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan üçüncü havalimanı­nın ilk etapta 90 milyon yolcuya hizmet vereceğini vurgulayar­ak, şöyle konuştu: “İlk faz bile dünyadaki en büyük havalimanı­nın ölçeği kadar, hatta üzerinde. Dolayısıyl­a bu havalimanı­mızın devreye girmesiyle ülkemiz; Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya’nın havacılıkt­a buluşma noktası haline geliyor ve havacılığı­n merkezi oluyor. Tabii ki bu, bölge ve küresel ekonomiye bambaşka bir boyut kazandırac­ak.”

Yıldırım, proje sahasının daha önce terk edilmiş maden ocakları ve balçıktan ibaret olduğunu hatırlatar­ak, şöyle devam etti: “Yıllar önce İstanbul’un kömürü buradan dağıtılırd­ı. Tabii o kömür ocaklarınd­an dolayı arazi çok örselenmiş­ti. Yani her taraf çukur, sular birikmiş, kaybedilmi­ş bir bölgeydi. Biz ne yaptık? Bir çukur verdik, ‘Bu çukur üzerine dünyanın en büyük havalimanı­nı yapın’ dedik. Üstüne de 25 yıl için 26.5 milyar euro para alacağız.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye