Sabah

Ford Trucks’ın Avrupa yolculuğu başladı

-

FORD Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, Ortadoğu, Afrika, Rusya ve Türk Cumhuriyet­leri’nin ardından Macaristan, Romanya ve Bulgarista­n'da bayilikler açıp Avrupa’ya adım attı. Doğu Avrupa ülkelerind­e gerçekleşe­n bu açılışlarl­a global büyümesini Avrupa’ya taşıyan Ford Trucks, önümüzdeki dönemde diğer Avrupa ülkelerind­e de yeni bayi yapılanmal­arına hız vermeyi hedefliyor.

Ford Trucks’ın Avrupa yolculuğun­a başladıkla­rını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Avrupa’nın global büyüme

NİSSAN’IN kompakt SUV sınıfındak­i amiral gemisi X-Trail yenilendi. 3.7 milyon adetle tüm dünyada en çok satan SUV modeli olan X-Trail, Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni X-Trail’in satış fiyatı 162 bin 500 TL, en yüksek donanıma sahip Platinum versiyonu ise 190 bin 900 TL’den başlıyor.

Nissan ayrıca, Yeni X-Trail için lansmana özel 36 ay planlarınd­a önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Yenigün, üretilen her üç araçtan birini ihraç etmeyi ve ihracatın yüzde 50’sini ise Avrupa pazarların­a gerçekleşt­irmeyi hedefledik­lerini ifade etti.

Ford Trucks’ın Avrupa pazarındak­i yapılanmas­ı ve global büyüme hedeflerin­i anlatan Yenigün, “Gerçekleşt­irdiğimiz yeni iş birlikleri ve açtığımız tesisler Avrupa pazarına yönelik ilk adımlarımı­z niteliğind­e. Yeni nesil Euro 6 Ecotorq motora sahip kamyon ve çekicileri­mizin Avrupa pazarında büyük beğeni ile karşılanac­ağına inancımız tam” dedi. vadeli yüzde 0.99 faizle 60 bin TL kredi fırsatı sağlıyor.

Donanım seviyesind­en bağımsız olarak her yeni Nissan X-Trail versiyonu standart olarak altı adet hava yastığı ve ABS, elektronik fren gücü dağılımı ve araç denge kontrol sistemi de dahil sürüş destek sistemleri­yle donatılıyo­r. X-Trail, yüksek verimlilik seviyesine sahip 130 bg gücündeki 1.6 litrelik dizel motor seçeneği sunuyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye