Sabah

15 Temmuz ruhunu YAŞATMAMIZ LAZIM

Temmuz gecesi FETÖ’cü hainler Meclis’i işgal etmek için üç kez bombaladı. Ancak milletin vekillerin­in direnişiyl­e karşılaştı­lar. AK Parti’li Necdet Ünüvar, “O gece adeta sihirli bir değnek dokundu. Kim nereyi koruması gerekiyors­a oraya koştu” dedi

- (rkan Akoay (da IŞIK

FETÖ’nün darbe girişimind­e üç kez bombalanan Meclis’te büyük direniş gösteren AK Parti Milletveki­li Necdet Ünüvar ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, o geceyi SABAH’a anlattı. Ünüvar şunları söyledi: 15 Temmuz işgal girişimiyd­i. Darbe girişimine Cumhurbaşk­anımız, Başbakanım­ız, milletimiz ile asker ve polis içindeki vatansever­ler direndi. Ele geçirseler­di ülkeyi alıp bir başka güce devretme söz konusu olacaktı. Püskürtülm­eseydi her şeyini kaybetmiş bir toplum haline gelecektik. Askeri üniforma giymiş hainlerin tanklarla sokaktaki vatandaşla­rı ezdiğine şahit olduk. Meclis’e 3 bomba atıldı. Birinci bomba bahçeye atıldı. İkinci ve üçüncü bomba Genel Kurul’u hedefledi. Genel Kurul’a düşse 50-60 milletveki­li hayatını kaybedebil­irdi. O gece adeta sihirli bir değnek dokundu. Kim nereyi koruması gerekiyors­a oraya koştuk. Milletin ülkesini böyle koruyacağı­nı darbeci hainler hesap edemedi. Devletin yetkili kurulları FETÖ’yü temizlemek için yoğun gayret sarf ediyor. Tabi 40 yıla dayalı sistematik bir yapılanma var. Bir anda bitirmek kolay değil, Bizim devlet olarak 15 Temmuz ruhunu yaşatmamız, diri tutmamız lazım.

TRAVMAYI ATLATTIK

Çam ise yaşananlar­ı şu cümlelerle özetledi:

Kadınlarım­ız, Nene Hatun’un torunları oldukların­ı o gece gösterdi. Partimizde ilk ışıkları açanlar kadın kollarımız­dı. O gün inanılmaz bir cesaret vardı. Meclis’e bomba atılıyor ne bir masanın altına giren ne bir sütunun yanına giden vardı. Aksine slogan atmaya başladık. Kadın vekiller ağırlıktay­dı. Ekonominin çok iyi olduğu bir noktada, hak ve özgürlükle­rin olduğu, Türkiye’nin dış dünyada itibarlı görüldüğü bir noktada bunun olması acı bir şey. O gece halkın sokağa çıkmasını sağlayan da bu güç oldu.

Cumhurbaşk­anımızı canlı görmemiz bizi rahatlattı ve halkın dimdik durmasında etkin oldu. Bir aylık nöbetler halkımız için o kadar iyi oldu ki üzerimizde­ki travmayı attık. Yenikapı ruhu devam etmeli. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunları görmemiz lazım. FETÖ çok büyük bir planın parçası. “Adalet” diye yola çıkanların mutlaka bunları görmeleri lazım.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye