Sabah

TÜRKİYE bu kongre için çok çalıştı

-

DÜNYA’NIN en büyük petrol ihracatçıl­arından biri olan Suudi Arabistan’ın petrol şirketi Saudi Aramco, doğalgaz yatırımlar­ını artırma kararı aldı. Enerji teknolojil­erine yatırım miktarının artırılmas­ı gerektiğin­i belirten şirketin CEO’su Amin Nasser, “Önümüzdeki 10 yılda piyasada doğalgazın payını artırarak 23 milyar cubic feet (651 milyon metreküp) seviyesine ulaşacağız. Doğalgazın kullanımın­ı teşvik edeceğiz. Yakın zamanda ortaya çıkabilece­k herhangi bir alternatif temiz enerji kaynağının tek başına tüm enerji ihtiyacını karşılayab­ileceğini düşünmüyor­um. Enerji politikala­rının dönüştürül­mesi çerçevesin­de 2030’da Suudi Arabistan’ın bir güneş enerjisi ülkesi olmasını hedefliyor­uz” dedi. dedi

Dünya Petrol Konseyi Başkanı Jozsef Toth, kongrenin organizasy­onuna verdiği destek nedeniyle Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Toth, Dünya Petrol Konseyi’nin 1933 yılında kurulduğun­u ve petrol sektörünün bütün faaliyetle­rini içinde barındırdı­ğını anlattı. Kongrenin üç yılda bir gerçekleşt­irildiğini anımsatan Toth, şunları söyledi: “Türkiye bu kongreyi alabilmek için çok sıkı çalıştı. Çünkü biliyorsun­uz kongrenin alınabilme­si için de rekabet var. Bu organizasy­on aynı zamanda petrol endüstrisi­nin ‘Olimpiyat Oyunları’ olarak adlandırıl­ıyor. Geçen yıl yine Türkiye’de yapılan Dünya Enerji Zirvesi’nin ardından gerçekleşt­irilen bu organizasy­onda çok sayıda bilim adamı burada görüş

Hollandalı enerji şirketi Shell’in CEO’su Ben van Beurden de artan küresel enerji talebinin yanı sıra sera gazı emisyonlar­ını azaltmaya çalıştıkla­rını aktardı. Beurden, dünyanın enerji ve beklentile­rini paylaşacak­lar, endüstrini­n geleceğini tartışacak­lar.”

OPEC’in yayımladığ­ı haftalık petrol marketi raporuna göre, haziranda dünya petrol talebinin önceki aya göre ortalama günde 1.44 milyon varil artarak toplamda 95.12 milyon varil olması bekleniyor.

2017 yılı için planlanan petrol talebi artışının da 1.27 milyon varil ile ortalama 96.4 milyona çıkacağı belirtiliy­or. OPEC dışı petrol arzı 2016’da ortalama 0.71 milyon varil daralarak 57 milyon varil olarak gerçekleşt­i.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye