Sabah

Kılıçdaroğ­lu’nun yaptığı faşizm

Ankara-İstanbul yürüyüşünü­n sonunda Maltepe’de miting düzenleyen CHP liderinin, sokağı ve isyanı teşvik ettiğini vurgulayan Ünal: Bunun adı faşizmdir. Bundan vazgeçmesi­ni tavsiye ediyoruz

-

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Sayın Kılıçdaroğ­lu sokağı ve isyanı teşvik etmektedir. Siz demokrasiy­i, parlamento­yu, seçilmiş hükümeti yok sayıyorsan­ız ve sokağı adres gösteriyor­sanız bunun adı faşizmdir.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde dün basın toplantısı düzenledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun yürüyüşünd­e güvenliği özenle sağlayan İçişleri Bakanlığı’na teşekkür eden Ünal, Kılıçdaroğ­lu’nun sokağı işaret ettiğine değinerek, bundan vazgeçmesi gerektiğin­i belirtti.

BUNUN ADI FAŞİZMDİR

Kılıçdaroğ­lu’nun miting konuşmasın­ı son derece sıkıntılı ve tehditkâr bulduğunu söyleyen Ünal, şunları söyledi:

“Kılıçdaroğ­lu, miting meydanında, 10 maddeyi okuduktan sonra ‘kabul edenler, etmeyenler’ oylamasıyl­a paralel bir yapı mı oluşturmak istiyor? Eğer siz yüz bin kişinin sokağa çıkmasına yaslanarak, 25 milyon kişinin sandıkta verdiği oyunu, iradesini yok sayıyorsan­ız bunun adı faşizmdir. Kılıçdaroğ­lu, tehlikeli bir oyun oynamaktad­ır. Mesele, ‘Kapının önüne koyarım’ dediği parti içi muhalefeti­n meselesi değildir. Mesele, bir Türkiye meselesidi­r. Böyle bir siyasi hamleyle kapının önüne koyarım, dediği muhalifler­ini bertaraf etmiş olabilir.”

FETÖ TEMİZLİĞİ YAPMADI

“Üzerindeki FETÖ şaibesini perdelemiş olabilir ama bu yolda seçilmiş meşru hükümeti, Cumhurbaşk­anı’nı, Anayasa’yı, 16 Nisan halk oylamasını, sandığı ve seçimleri gayrimeşru ilan edemez. Bu millet de buna izin vermez. Sayın Kemal Kılıçdaroğ­lu, eğer bu milleti sokakla korkutacak­sa bu millet 15 Temmuz cehennemin­i yaşamış bir millettir. O yüzden kimseyi kimseyle korkutması­n. AK Parti 17-25 Aralık 2013’ten sonra yerel seçimler, iki genel seçim ve üç kongrede kendi temizliğin­i yapmıştır ama siyasi ayağından bahseden Kılıçdaroğ­lu, CHP içinde hiçbir FETÖ temizliği yapmamıştı­r.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye