Sabah

Türkiye 15 Temmuz’da demokrasi nöbetinde

İhanet girişimine karşı kutlu direnişin birinci yılında yeniden millet “demokrasi nöbeti” için meydanlara inecek. Erdoğan da direnişin sembol noktası Şehitler Köprüsü’nde yürüyecek

-

15 Temmuz’un 1’inci yılı anma etkinlikle­ri bugün başlıyor. Anma programlar­ı 16 Temmuz sabahına kadar sürecek. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın çağrısıyla milyonlar 15 Temmuz’da sokağa çıkarak demokrasi nöbeti tutacak. Nöbete Erdoğan da katılacak.

TÜRKİYE genelinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini­n birinci yılı nedeniyle kapsamlı anma etkinlikle­ri düzenlenec­ek. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesi “demokrasi nöbeti” tutulacak, Erdoğan da nöbete katılacak.

Cumhurbaşk­anlığı himayesind­e düzenlenec­ek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikle­ri, yarın başlayacak, 16 Temmuz sabahı sona erecek.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesi “demokrasi nöbeti” tutulacak, Erdoğan da nöbete katılacak.

Erdoğan, darbeci General Semih Terzi’yi öldürerek darbe girişimini­n seyrini değiştiren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit olan Erol Olçok’un kabirlerin­i ziyaret edecek.

Darbe girişimine direnişin sembol mekânların­dan TBMM, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi, Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı, Kahramanka­zan ilçesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otel ile Atatürk Havalimanı’nda programlar düzenlenec­ek.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın da katılacağı “Milli Birlik Yürüyüşü” yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, şehitler için 81 ilde hatim indirilece­k, mevlit okunacak, camilerde sala verilecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye