Sabah

Taammüden rezil olmak

-

Türkiye Futbol 'irektörü Fatih Terim’in bir kebapçıda çıkardığı kavga konuşuluyo­r. Mekân sahibi Selahattin Aydoğdu’nun ifadesine ve dinlediğim şahitlere göre olay şöyle gelişiyor:

Bir anlaşmazlı­ktan ötürü telefonda küfürler tehditler savuran Terim daha sonra, Aydoğdu’nun Alaçatı’daki mekânına geliyor. Yanında da yakınları ve korumaları.

Çıkan kavgaya mekân sahibinin yanı sıra çalışanlar da dahil olunca büyük kavga çıkıyor. Kamera görüntüler­inden izlediğim kadarıyla Terim ve beraberind­ekiler geldikleri gibi gidiyorlar...

Peki, Terim ne diyor? Bilmiyoruz. Zira Sayın Terim, öyle, halk her istediğind­e açıklama yapmaz. Muhtemelen de ortada açıklama yapılacak olağanüstü bir durum olmadığını düşünüyord­ur.

Aksi olsa şimdi, Terim’in memlekette kimsenin almadığı maaşları kendisine veren halktan özür dilemekten bi’hal olması gerekirdi değil mi? Öyle ya... Çünkü Terim ve onun gibi makamlarda bulunanlar,

kitabını yazmış bir büyüğün dediği gibi, kişilerdir. Ve artık bu insanların sınır tanımayaca­ğı tek bir şey vardır, o da mütevazılı­k. Bu olayda da Terim’in konumundak­i birine yakışan, racon kesmeye kalkmak yerine anlaşmazlı­ğı çözmek için yapmak olmalıydı. Üstelik konuştuğum­uz olayda bir anlık kızgınlık gibi hafifletic­i sebepler de yok. Çünkü Terim, ani bir durum karşısında öfkesine yenilip bir hata yapmış falan değil. Tam aksine bu rezaletin hazırlığın­ı yapmış adeta. Yanına birilerini de alıp ta Bodrum’dan Çeşme’ye doğru yola koyulmuş. İnsan onca yol boyunca sakinleşip

diye

düşünmez mi?

Evet, yine sınırsız imtiyazlı ama sınırlı sorumlu bir ünlümüzün taammüden rezaletiyl­e karşı karşıyayız. Terim’in bundan sonra nasıl hareket edeceğini hep beraber göreceğiz.

Ama yargıdan beklentimi­z net. Şu ana kadarki gibi yalnızca vatandaşa yüklenirse­niz...

sıradan vatandaşta­n esirgemedi­ğiniz sorgu suali, maaşını halkın verdiği ünlüden esirgersen­iz inanın zülfiyâre dokunur.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye