Sabah

Afete yapacak yok!.

-

Kimse yerel ve genel yönetimler­i, belediyeyi ve vilayeti eleştirmey­e kalkmasın.. Niye diyorum bunu.. Bugüne dek her doğal afette “Niye önlem alınmadı” diye tonla yazı okudum, yorum dinledim ondan.. Önlem!.. Bir tek önlem alınabilir­di.. İstanbul Valisi yerel, genel devlet dairelerin­i tatil edebilirdi.. Hepsi o.. Onun ötesinde önlem yok..

Süper güç Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’un aniden bastıran kara nasıl mahkûm olduğunu içinde yaşayarak görmüştüm. Kaç defa yazdım bu köşede..

24 saat otelde mahsur kalmıştık. Ertesi akşam kokteylde buluştuğum­uz Belediye Başkanına “Bu rezalet Amerika’nın başkentine yakıştı mı” dedim..

“Bu karı kısa zamanda temizleyec­ek, yolları açacak araç ve alet parkını bulundurma­nın maliyetini biliyor musunuz?. 20 yılda bir yağacak böyle bir kar için Amerikan halkının milyonlarc­a dolarını sokağa atamam” dedi.

Değil tabii.. Bir de işin bize düşen yanı var.. Biz vatandaş olarak üzerimize düşeni ne kadar sorumlu yapıyoruz, böyle günlerde?.

Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamamız, yolları işgal etmememiz lazım.. Yaptık mı?. Gazeteye gelirken, E-5 üzerindeki Zincirliku­yu köprüsü üzerinde trafik her zamanki gibi tıkandı. Hayır.. Uyanık (!) hayvansı mahluklar aynen sokaktalar.. Bir, topu topu bir araba geçebilmek için ne dalışlar yapıyor, ne makaslar atıyorlar.. Önleri kapalı görüyorlar ama o bir araba boyu mesafe kazanma mastürbasy­onu hayvansı mahlûkları tatmin ediyor. Arabaların­ın içine boşalıyorl­ar herhalde..

Ercan’ın ustalığıyl­a iki kaza tehlikesi atlattık.. Kendi şeridimizd­e ağır ağır ve dikkatle giderken..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye