Sabah

‘Tek tip’ kıyafeti şehit babası istedi

- FXrkaQ KARA

İstanbul’da ‘15 Temmuz Şehitler Anıtı’ hafta başından itibaren ziyaretçi akınına uğruyor. Anıtı ve anıtın yanındaki hatıra ormanını ziyaret edenler arasında şehit Onur Ensar Ayanoğlu’nun babası İhsan Ayanoğlu ve gazi oğlu Oğuz Ayanoğlu da vardı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki anma programınd­a Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında bulunan baba Ayanoğlu ve gazi oğlu Oğuz, Erdoğan’la o sohbetleri­ni SABAH’a anlattı:

Baba İhsan Ayanoğlu:

Anıt için emeği geçenlerde­n Allah razı olsun. Bu millet 15 Temmuz’un yıldönümün­de, o geceyi unutmadığı­nı, birlik ve beraberlik içinde vatanına sahip çıkacağını bir kez daha gösterdi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki anma programınd­a da Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la yan yanaydım. Biraz sohbet ettik. Kendisine yargılanan hainlerle ilgili “Hainleri tek tip kıyafetle görmek istiyoruz” dedim. O da hemen Başbakanım­ızla bu konuyu konuştu. Daha sonra anma programınd­aki konuşmasın­da da bunu dile getirdi. Ayrıca oğlum yurtdışınd­a 15 Temmuz’u anlatan programlar­a gittiği için o gece orada bulunamamı­ştı. Cumhurbaşk­anımıza oğlum sizinle görüşmek istiyor dedim. O da sağ olsun kırmadı.

Gazi Oğuz Ayanoğlu: İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika ve Avusturya’da 8 gün içinde 15 Temmuz’u anlattık. Programlar çok kalabalıkt­ı. 15 Temmuz gecesi babam beni Cumhurbaşk­anımızla konuşturdu. İlk olarak halimi hatırımı sorduktan sonra anma programınd­a oldukların­ı belirtti. Ben de iyi olduğumu söyleyip, yurtdışınd­a 15 Temmuz’u anlattığım­ızı söyledim. O da çalışmamız­dan dolayı tebrik edip “Emeğinize yüreğinize sağlık” dedi.

 ??  ?? etaütka
etaütka
 ??  ??
 ??  ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye