Sabah

EkRnRmi - Finans

- Dün\aFa ünlü tatil destinas\RTÜRK

Dünya hava ulaşımı sektöründe yaşanan daralmaya rağmen Türk Hava Yolları (THY), büyümeye ve uçuş ağına yeni destinasyo­nlar eklemeye devam ediyor. THY’nin 300’üncü uçuş noktası, Tayland’ın dünyaca ünlü tatil des- tinasyonu Phuket oldu. 17 Temmuz itibarıyla Phuket’e karşılıklı sefer düzenlemey­e başlayan bayrak taşıyıcı havayolu şirketi THY’nin bu seferleri haftada dört frekans hâlinde karşılıklı yapılacak. Avrupa ve Güney Amerika’dan tatil için Phuket’e gitmek isteyenler­in THY’nin seferlerin­e büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Phuket Uluslarara­sı Havalimanı’nda düzenlenen hat açılış töreninde konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilâl Ekşi, “Genişleyen uçuş ağımızla birlikte yolcularım­ıza en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Dünyanın sayılı turizm destinasyo­nlarından biri olan Phuket’i de kapsamlı networkümü­ze ekleyerek, yolcularım­ıza yaptığımız dünyayı keşfe yönelik çağrımızı yinelemekt­eyiz” dedi. THY’nin yeni uçuş noktası Phuket, dünyanın 120 ülkesine hizmet sağlayan Turkish Cargo’nun da yeni servis noktası olacak. Turkish Cargo, THY’nin yolcu uçakları ile Phuket’e hava kargo hizmeti sağlayacak. Yolcular İstanbul’dan, Tayland’ın eşsiz güzellikle­re sahip adası Phuket’e açılışa özel tüm vergiler dâhil gidiş-dönüş 569 dolardan başlayan fiyatlarla seyahat edebilecek. Ayrıca Miles&Smiles üyeleri Phuket uçuşlarınd­a, 31 Aralık 2017’ye kadar ücretli ekonomi sınıfındak­i biletlerin­i tek yönde 45 bin yerine 22 bin 500 mil karşılığın­da upgrade edebilecek­ler.

Tayland’ın başkenti Bangkok’a haftada 14 sefer düzenleyen THY, Phuket ile birlikte ülkeye haftada 18 sefer düzenlemiş olacak. Tayland’ın eşsiz güzellikle­re sahip adası Phuket, yılda 5 milyon turist çekiyor. Öte yandan, geçen yıl Tayland’ı ziyaret eden Türk turist sayısı da 75 bin oldu.

Uçuş yaptığı nokta sayısını 300’e çıkararak sektördeki güçlü konumunu pekiştiren Türk Hava Yolları, 1997’de uluslarara­sı ölçekte seyahat edenler için dünya genelinde ulaşım, tanınırlık ve hizmet sunan ve ilk küresel ölçekli havayolu ittifakı olarak kurulan Star İttifakı üyesi. Star İttifakı, Air Transport World tarafından “Market Leadership Award” ve Business Traveller Magazine ile Skytrax tarafından “Best Airline Alliance” ödülleri gibi sayısız ödüle lâyık görüldü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye