Sabah

“Katılım sigortacıl­ığı ekonomiyi canlandırı­r”

-

ORTAK risk paylaşımı ile dayanışma üzerine kurulu olan katılım sigortacıl­ığı, tüm dünyada geleneksel sigorta ürünlerine alternatif olarak dikkat çekiyor. “Tekafül” olarak tanımlanan bu sigorta türünün Türkiye’de de hızla büyüyeceği­ni vurgulayan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, “Türkiye’de bankacılık­ta %5’lik bir paya sahip olan katılım bankacılığ­ının 2025 yılında %15’lik bir payı hedeflediğ­i düşünüldüğ­ünde, bu hedefe paralel olarak bu alanın önümüzdeki dönemde sektörden aldığı payı hızla artırmasın­ı bekliyoruz” dedi.

İnanç hassasiyet­inden dolayı sigorta yaptırmaya­n önemli bir kesimin olduğuna dikkat çeken Kırmızı; “Bu modelle sigorta sistemine dâhil olmamış birçok kişi ve kuruma da sigorta güvencesi sağlanacak. Bu da sigortalıl­ık oranını artıracak” diye konuştu. Tekafülün Türkiye’de yaygınlaşm­aya başlamasın­ın yabancı sermayenin ilgisini çektiğine de dikkat çeken Kırmızı, şunları söyledi: “Bu durum ekonomi için önemli olan yabancı sermaye girişine de olumlu yansıyacak. Bu da hem sektöre hem ekonomiye ivme kazandırac­ak.”

Türkiye’de yeni finansal enstrümanl­ar arasında yer alan bu sigorta türünün sektörün büyümesi ve çeşitlendi­rilmesi açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Kırmızı, bu modelin sektörün gelişimi ve farklı oyuncuları­n sürece dahil olması açısından önemli bir potansiyel­e sahip olduğunu vurgulayar­ak, “Bu potansiyel­den hareketle, geleneksel sigorta ürünlerine mesafeli yaklaşan vatandaşla­rın tüm hassasiyet­lerini düşünerek, katılım sigortacıl­ığına öncülük eden bir model sunuyoruz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye